EL LLIBRE DE LES BÈSTIES

Páginas: 2 (305 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2015
EL LLIBRE DE LES BÈSTIES

Aquest llibre és la setena part del llibre de les meravelles, el qual és una novel·la didàctica d’en Ramon Llull.
Aquest llibre té lloc a laliteratura medieval del S. XIII i el seu gènere literari és la narració.

L’escritor d’aquest llibre, en Ramon Llull va néixer l’any 1232 a Mallorca i va morir l’any1315. És un home que viu per transmetre el seu ideal cristià, domina cinc llengües entre elles el català i l’àrab. I va ser un dels primers en utilitzar la llenguaromànica.

L’argument d’aquest llibre és que en una poble d’animals, hi ha una assamblea per escollir un Rei el qual acaba siguent el Lleó. Aquest ha d’escollir un consell perajudar-lo a realitzar les seves tasques, però es deixa portar per l'instint i crea un consell desigualat. Na Renart vol fer-se amb el tro i realitza un pla per fer forael Rei. La guineu manipula als altres animals amb mentires generalment i posa en marxa el seu maligne pla. Però com totes les mentides, s'acaba descobrint i la guineupaga pels seus actes.

Aquest llibre, tracta del tema de la societat feudal, de la justícia. Vol avisar al lector de que no ens hem de fiar mai de ningú. En forma defaula, utilitza els animals com a personatges, per transmetre el missatge que passa continuament a la vida real, confiar en algú que després ens decep.

Protagonistes:
ElLleó: és el més fort de tots. El nombren rei i té una personalitat molt dèbil ja que es deixa aconsellar per qualsevol i sempre fa el que li diuen.
Na Renard: ésastuta, manipuladora, i té un poder desmesurat.
El Bou, el Lleopard, el Linx i l’elefant: alguns d’ells són manipulats per Na Renard i també surten a gairebé tota l’obra.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llibre de les Besties
  • El llibre de les bèsties
  • El llibre de les besties
  • llibre de les besties
  • Llibre De Les Bèsties
  • Llibre de les besties
  • El llibre de les besties
  • El llibre de les bésties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS