El món de sofía

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 28 de abril de 2011
ÍNDEX

1. Fitxa tècnica………………………………………….. 2
2. Resum de la pel.lícula……………………………….3
3. Personatges…………………………………………..3
4. Bateria de preguntes…………………………………3,4
5. Opinió personal……………………………………….5
FITXA TÈCNICA

• Títol de la pel.lícula: El món de Sofía.
• Durada: Una hora i cinquanta dos minuts.
• Nacionalitat i any: És denacionlitat noruega del any 1999.
• Direcció: Va ser dirigida pel norueg Erik Gustavson.
• Intérprets: Jostein Gaarders, Silje Storstein, Tomas Vo Brömssen, Andrine Saether, Bjorn Floberg, Hasse Alfredson, Nils Vogt.

Fes un resum de la pel.lícula:

La pel.lícula narra la història d´una noia que es diu Sofia. Un dia quan torna a casa es troba una carta amb una pregunta. Despresde trobar una altra carta amb altra pregunta li arriba un sobre preguntant si vol fer un curs de filosofia per correspondència. L´Alberto Knox serà el professor que la guiarà per les difents èpoques de la història des de l´Edat Mitjana fins els nostres dias. Aixi la Sofia coneixera els diferents filosofos de la Història com ara Sòcrates, Platón, Aristotels, etc……… Però, hi arriba un punt en elque la Sofia s´adona que ella i l´Alberto no són reals, si no que han estat inventats pel Albert Knagg. Formen part d´un llibre que l´Albert escriu per regalar-li a la seva filla el dia del seu 15 cumpleanys. Quan la Sofia s´adona d´aixó, vol escapar abans no acabi el llibre. Aconsegueix escapar amb l´Alberto, pero decideixen tornar quan descobreix que es part d´un món que mai morira: el món de lesidees. Aixis, torna al seu món per tota l´eternitat.

Anàlisi del principals personatges:
Sofia: Ès una nena de 14 anys que amb la arribada d´una carta veura com cambia la seva vida per sempre. Des de el primer moment es fa moltes preguntes i té molta curiositat per obtenir respostes.
Alberto Knox: És el professor de filosofia, que guiara a la Sofia per les diferents èpoques de la història.Jorunn: És una amiga de la Sofia que al començament sembla una mica rebeld, pero després cambia i es veu més normal.
George: És un nen que va a la mateixa clase de la Sofia i que des de el primer moment esta de part d´ella.
Albert Knag: És l´escritor del llibre on surt la Sofia. Escriu aquest llibre per regalar-li a la seva filla quan torni de l´exercit.
Hilde: És la filla de L´Albert,s´asembla molt a la Sofia, en realitat són la mateixa només que la Hilde porta ulleres.

Respon a les següents preguntes:

a) Quins valors trobes en la pel.lícula? Amb quins personatges t´identifiques i perquè? A la pel.lícula es troba el valor de l´amistat i l´amor. M´identifico amb la Sofia, perquè té molta curiositat per saber les coses que li interessan i per aprendre alló que noenten.
b) Explica quins pensaments dels que han sortit a la pel. lícula són els que més t´han cridat l´atenció. Per què?. A l´Edat Mitjana, tot s´explicava amb mites, com quan hi ha tormenta que ho explicaven amb el deu thorm. L´esglesia tenia molt poder i per aixó castigaven a qualsevol que digues tot el contrari a ells com li va passar a Socrates. El món de les idees és inmortal, lesidees sempre viuren al pensament.
c) Creus que tot el que li passa a la Sofia pot ser real? raona la teva resposta. No pot ser real, perque no es pot pasejar pel mom fictici si no es amb la imaginació, i tot el que li passa a ella es fictici, perque cap homa es pot transformar en gos, per exemple com fa l´Alberto. O ningú no pot tornar al passat per donar-se una volta i apendre de lahistoria.
d) Si t´haguessis trobat en el lloc de la Sofia des del principi (quan rep la primera carta) que hauries fet tu? Per què? Jo hauria pensat que algú me estava prenent el pèl. Hauria intentar esbrinar qui va escriure la carta i que volia dir amb la pregunta.
e) Com definiries la relació entre l´Alberto i la Sofia? Jo diria que a mes a mes de ser profesor i alumna, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el món de Sofia
  • El món de Sofia
  • El mon de sofia
  • Mon de Sofia
  • El món de Sofia.
  • Món de sofia
  • Mona Sofía
  • Test El Mon De Sofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS