El món de Sofia

Páginas: 7 (1733 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014
Sofia Amundsen, estudiant de secundària, viu a Noruega. Un dia al tornar de classe es troba una tarjeta a la bústia que va dirigida a Hilde Moller, i que li felicitava els 15 anys, aniversari que era el mateix dia que ella, però encara faltava un mes. Qui l’escribia era el seu pare, un militar de l’exèrcit de les nacions unides al Líban.
Al dia següent quan va tornar de l’institut es va trobarun sobre on hi posava “curs de filosofia”. Quan va obrir el sobre a dins hi havia cartes que li explicaven coses de filosofia i li deien que faria un curs sobre aquesta perquè pensés en els grans filòsofs, des de l’antiguitat fins a l’actualitat. Sofia torna a rebre una altra entrega del curs, escrita per un desconegut on li parla en un principi del concepte de filosofia.

Va començar parlantdels filòsofs de l’antiga Grècia que pensaven que hi havia una matèria prima que forma tot. Eren aquests filòsofs: Tales, Anoximandro, Anaxímedes i Parmenides.

Sofia un dia quan va tornar a casa de l’institut va trobar un altre sobre groc a la bústia i va decidir que espiaria per la finestra per saber qui portava les cartes. Va estar atenta a la porta del jardí, però no va veure res estrany i vasortir a donar un tomb i al arribar a la porta de la cuina hi va veure un sobre amb uns foradets i moll. Ella va decidir escriure una carta al professor per poder xerrar amb ell. A la nit es va quedar fent guàrdia al costat de la bústia, i quan ho va veure la seva mare la va renyar. Després d’una hora mirant, va veure una figura que venia del bosc, era gran i portava un barret, quan va deixar elssobre a Sofia, ell també es va trobar el que ella li havia deixat.
Aquella nit, Sofia es va desperar dubtant de si havia somniat amb el filòsof. Al terra al costat del llit hi va trobar un mocador vermell on hi posava “Hilde”. Ella es va aixecar ràpid i va anar a la bústia, on no hi havia res. Després d’esmorzar, va trobar un altre sobre amb marques i moll, era la resposta del professor, on lidiu que ja arribarà el moment de conèixer’s. De cop veu un gos que porta un sobre groc i va saber qui li portava les cartes amb forats i molles, el gos Hermes.
Fins ara, han parlat sobre els filòsofs de la naturalesa i els grecs. I ara començarien a parlar sobre Sócrates, Plató y Aristòteles els tres filòsofs más importants de l’antiguitat.
Quan Sofia va acabar de llegir va guardar les fulles iva sortir al jardí. Estava fregant quan va entrar la seva mare i ella la va contestar amb respostes filosòfiques i la mare va sospitar que tenia novio. La mare va marxar i Sofia va sortir a passejar fins al carreró, on va trobar un paquet gran i va veure que era una cinta de video, va anar corrents a veure-la. En ella s’hi veien edificis en ruina d’Atenes. De cop va aparèixer una figura humana ambuna boira...era Albert Knox.
Al dia següent es va aixecar d’hora i va sortir al jardí fins al carreró. Va sentir unes petjades i era Hermes amb un altre sobre, el va deixar i va marxar cap al bosc. No va poder seguir-lo, es va quedar asseguda a un tronc llegint la carta. La carta parlava sobre Plató i quan va acabar-la tot li semblava molt més bonic. Es va endisar pel bosc i va arribar a unacabanya on va entrar. Estava segura que allà hi viva Albert Knox perquè hi havia una màquina d’escriure i un plat de menjar d’un gos. Va trobar un bitlleter i a dins hi havia un carnet escolar de Hilde Knag.
Quan va arribar a casa, va haver d’explicar-li a la seva mare d’on venia. Després van parlar de la seva festa d’aniversari, de com ho celebraria i a qui convidaria.
El professor va contestar aSofia que no s’enfadava amb ella per haver anat a la cabanya, ja que la curiositat és la qualitat del filòsof. Després li parlà tota l’estona d’Aristòtil.
Quan va acabar la lectura d’Aristòtil, va posar-se a ordenar l’habitació. Es va trobar un mitjó desaparellat que no era seu, i va guardar-ho amb el lego, el video i el mocador vermell. També va ordenar les cartes.
El dilluns quan va anar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El món de sofía
  • el món de Sofia
  • El mon de sofia
  • Mon de Sofia
  • El món de Sofia.
  • Món de sofia
  • Mona Sofía
  • Test El Mon De Sofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS