EL MAIG FRANCÈS

Páginas: 4 (858 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015
EL MAIG FRANCÉS (1968)



NEREA MARIN
ÍNDEX

INTRODUCCIÓ
LA SEVA EVOLUCIÓ
CHARLES DE GAULLE
SITUACIÓ ECONÒMICA
CONSEQÜÈNCIES












INTRODUCCIÓ


El maig Francès és succeeix majoritàriament aParís entre maig i juny de 1968, els diferents esdeveniments van ser entre els estudiants de corrent de pensament d’esquerres, més tard s’associaren als grups obrers industrials, els occidental viscudafins aleshores, la vaga va consta de més de nou milions de persones, aquests succeïments van ser majoritàriament per la joventut que es va estendre duran el 1968 per Suïssa, Espanya, Mèxic,Argentina, els EUA, i altres països occidentals.










LA SEVA EVOLUCIÓ
Tot comença el 2 de maig, Cohn-bendit encapçala una manifestació antiimperialista en la qual es van unir molts estudiants, aquesta vaser causada per la presa de la universitat de Nanterre, l’endemà el rector de la Sorbona va prendre represàlies, va fer desallotjar la universitat que havia estat presa per l’assemblea d’estudiants.El dia 6 va haver una manifestació de 49000 estudiants que protestaven pel tancament d’algunes universitats, es van produir enfrontaments, es va aixecar barricades al Barri Llatí, i intervenen 20000policies, això va provocar 945 ferits i 422 arrestats.
Els treballadors es van unir als estudiants, el 7 de maig es estudiants caminaven per damunt de la tomba del soldat desconegut cantant. Elsestudiants i treballadors van aixecar més de 60 barricades al centre de París, els estudiants i treballadors van resistir els atacs de la policia, la policia ataca als manifestants al carrer Gay-Lussac, elsatacs produïts per la policia, van produir molts més ferits.
Es va fer una crida per la gran vaga del dia 13.
El 12 de maig el primer ministre Pompidou va decidir la Sorbona, per acabar amb elsdisturbis i els dia següent 13 de maig és produir la gran vaga amb mes de 800000 persones. Van ocupar la Sorbona i la declararen lliure. El 16 de es produeix la separació entre els estudiants i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El maig francès
  • Franco
  • Frances
  • Frances
  • frances
  • Francés
  • frances
  • Franco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS