El Malestar De La Cultura De Freud

Páginas: 2 (276 palabras) Publicado: 15 de junio de 2012
El malestar en la cultura, Sigmund Freud

1- La idea principal del text és aconseguir la felicitat i mantenir-la. “Aquesta aspiració té dos costats, una metapositiva i una negativa: d'una banda volen l'absència de dolor o de desplaer, per l'altra viure intensos sentiments de plaer ”.Evidentment Freud ens diu que l'home tendeixmès cap a la segona d'aquestes metes.Per a ell la felicitat són aquelles necessitats retingudes amb alt grau d'èxtasi de lleuger benestar: "és que per fi totsofriment és només sensació, no subsisteix sinó mentre ho sentim, i només ho sentim a conseqüència de certs dispositius del nostre organisme". La felicitat com el dolor éspura sensibilitat no és res més que això.

2- La felicitat impossible o La infelicitat de l'ésser humà.

3- “Homo homini lupus”, significa una gran veritat: !L'home és el llop de l'home!. És a dir, que només l'ésser humà, a diferència d'altres espècies és el propi depredador de si mateix i dels seus semblants, això s'aplicaquan hi ha grans abusos de qui té un poder o autoritat, dels quals la mateixa història ens dóna centenars d'exemples: les grans guerres i genocidis, la tortura,l'avortament, l'holocaust i les lleis infames com la pena de mort ... en fi la llista és i lamentablement seguirà interminable.L'home, com els llops són animals salvatges,matarà o destruirà i utilitzara a thotom del seu voltant només per satisfer els seus propis desitjos.

L'home és en el fons un animal salvatge, una fera. No elconeixem sinó domat, engabiat en un estat que es diu civilització. Per això retrocedim amb terror davant les explosions de la seva naturalesa.
Mihaela 1r Batxillerat
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malestar en la cultura freud
  • El Malestar De La Cultura (Freud)
  • Freud, Malestar De La Cultura
  • Malestar de la cultura de freud
  • freud malestar en la cultura
  • Trabajo Freud El malestar en la cultura
  • Actualidad y malestar en la cultura (freud)
  • Freud. el malestar de la cultura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS