El Manga Com Art Contemporani

Páginas: 32 (7917 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
El Manga com Art Contemporani
Treball de recerca

Álvaro Francisco Díaz Maldonado
Tutora: Neus González
2n Batxillerat Tecnològic
Índex

* Introducció
* Què és l’Art?
* Què és el Manga?
* L’Aspecte Social i Històric
* L’Aspecte Gràfic
* L’Aspecte Lingüístic
* Conclusió sobre el Manga
* Art, Manga i Còmic
* Manga
* L’ArtContemporani Japonès
* Diferències amb el Còmic
* El Manga com a Art
* Raons Principals
* Paral·lelisme amb L’art Abstracte
* Problemes amb la Teoria
* El Manga i el Món Econòmic
* Editorials i Revistes
* Animació i Mercat Derivat de les Obres
* Conclusions
* Bibliografia

El Manga com Art Contemporani

Introducció

En els últims anys, el manga, l'anime iels productes relacionats amb ells, han estat en apogeu, per això molts s'han preguntat el perquè de la seva fama.

Alguns han dit, que es tracta de un fenomen temporal, d'una moda, no més que una tendència passatgera, altres diuen que es tracta de un moviment d'expressió del Japó actual i dels anys anteriors. També es diu que és un nou corrent artístic, amb el que poc a poc s'està influenciant icanviant el món artístic que coneixem actualment.

El Manga potser no es considera com a art per moltes persones, però això no té perquè ser cert, ja que moltes coses en l'historia no van ser vistes com veritablement corresponia fins molt de temps després.

Amb aquest treball vull demostrar que el Manga pot ser i hauria de ser considerat com a un art, tal com ho és la pintura, l'escultura o lamúsica. La principal raó és que el Manga combina recursos plàstics i literaris de forma que tan el dibuix com l’escriptura tenen un paper important.

¿Què és l'Art?

L'art, no és només les arts plàstiques, també engloba les arts lingüístiques i sonores, això vol dir que una obra d'art no és tan sol una pintura o escultura exposada en un museu, sinó que també pot ser una cançó, un llibre, unapel·lícula, inclús una dansa és considerada com art. Totes aquestes disciplines que són considerades com art, són part de una llista coneguda com les “Belles Arts”. En la qual s’inclouen l’arquitectura, la pintura, la música, la escultura, la literatura i la dansa, com les sis arts clàssiques.

La definició oficial del DIEC és: Aplicació de l’habilitat i del gust a la producció d’una obra segonsprincipis estètics. Una obra d’art. "Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola" és la següent: "Manifestació de l'activitat humana, mediant la qual s'expressa una visió personal i desinteressada que interpreta lo real o imaginari amb recursos plàstics, lingüístics o sonors." Amb aquesta definició podem dir moltes coses, però totes serien des d’un punt de vista tècnic i no "Artístic"

L'art, potser totes les creacions, d'una o més persones que pertanyin a un àmbit plàstic, lingüístic o sonor i que expressin sentiments, pensaments i idees d’aquest. Això també es pot interpretar com "Totes les obres que representen la forma de veure el món d'un individu i qui l’envolta"

L'art, com a concepte pot ser tècnic o abstracte, però definitivament sempre busca el mateix i això és transmetre algunacosa, transmetre al públic pel que estan fetes quelcom que volen compartir o ensenyar, aquesta és la raó que, sense cap públic que pugui presenciar i admirar-la, no hi ha manera de poder dir que això és Art, ja que, l'art té una intenció col·lectiva, és a dir, que no sol aquells que creen les obres poden dir que això és art.

Al cap i a la fi, l'art pot ser moltes coses, tenir moltessignificats i moltes maneres d'expressar-se, però al final sempre termina sent totes les coses que les persones consideren com a "Especial" així com a "bell" en altres casos. L'art és, i sempre serà, aquell ensenya el món a tothom vist des dels ulls d'una única persona.

Les Belles Arts

Les belles arts, com ja s’ha mencionat abans son sis, La pintura, escultura, arquitectura, dansa, música i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art contemporani
  • Art Contemporani
  • Como se come un mango
  • Art contemporani
  • Art Contemporani
  • como dibujar manga
  • El peligro de comer un mango
  • Como Dibujar Manga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS