EL MARXISME GUARIR ELS MALALTS

Páginas: 4 (986 palabras) Publicado: 28 de abril de 2015
EL MARXISME GUARIRÀ ELS MALALTS
TÍTOL: El marxisme guarirà els malalts
AUTOR: Frida Kalho
CRONOLOGIA: 1954
TIPOLOGIA: simbòlic
ESTIL: surrealista

1. SITUACIÓ SOCIOCULTURAL:
Frida Kahlo neix aCoyoacán el 6 de juliol de 1907 i mor als 47 anys en plena Guerra Freda, la seva vida va estar marcada pel patiment que reflexa molt a les seves obres. L’obra a comentar es situa en plena Guerra Fredai durant aquesta es van produir diversos conflictes polítics i militars entre els quals destaquen: el bloqueig de Berlin, la Guerra de Corea, la crisi dels míssils i la guerra de Vietnam. Aquesta obra"El Marxisme curarà als malalts" pertany al surrealisme que tenia com a objectiu realitzar una revolució total, era fruit de l’estudi de Freud, els surrealistes van intentar reflexar una realitat mésautèntica a través de l’ expressió de l’inconscient.

2. DADES GENERALS DE L’OBRA:
Es tracta d’un quadre pintat a l’oli sobre una tela (barreja dels pigments amb oli de llinaça o de nous; permetaconseguir colors brillants i rectificar). És una composició figurativa ja que podem apreciar els elements representats encara que no siguin molt realistes.
A l’obra podem veure a Frida Kahlo al centreamb un llibre vermell a la mà i sense crosses. Està apoiada en unes mans amb un ull per no caure. Al fons podem observar la terra, un colom blanc, el sol i una mà al cel que està escanyant l’àligaimperial que surt a l’esquerra de la composició.
És una obra de gènere simbòlic.

3. ANÀLISI FORMAL DE L’OBRA:
A L’OBRA “El marxisme guarirà els malalts”, les formes estan definides pel dibuix ja que enalgunes parts del quadre, com per exemple el cos de Frida o les mans que la subjecten, podem veure que hi ha línies al voltant del dibuix que delimiten la silueta.
Hi ha un predomini dels colors càlidsencara que podem veure taques de colors neutres com el blanc o el negre i colors freds com el blau en el cel.
La llum queda repartida per tot el quadre encara que la part de dalt de l’obra és més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frida kahlo: el marxisme curarà els malalts
  • el marxisme curarà als malalts
  • El marxisme curarà als malalts
  • El marxisme sanara al malalts
  • Guaradas
  • un guaren
  • guar
  • Guaran

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS