el mejor archivo del mundo

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2013
 Pautes per a la realització d’un comentari de text.

Fase prèvia:

- Lectura atenta del text i aclariment de tots el termes i conceptes que no es coneguin. Per a fer-ho es requereix unalectura activa, és a dir, subratllar-hi les idees importants i els conceptes clau alhora que es llegeix.
- Per entendre el text s’ha de conèixer el significat de les paraules. Consulta diccionaris oenciclopèdies, en paper o en línia.

Fase 1. Classificació del text.

A. Tipus de text.

- Indicar si es tracta d’una font primària (crònica, memòries, testimoni judicial, registre parroquial, etc.)o font secundària (obra historiogràfica, literària, periodística...).

- Indicar el tipus de text que ens podem trobar: jurídics (documents que emanen d’un poder polític i tenen caràcter legal:lleis, constitucions, decrets, tractats, acords internacionals...); polítics (discursos, proclames, programes...); econòmics (compra-venda, donacions, contractes...); testimonials (memòries, relats deviatges, cartes, autobiografies...).

És molt difícil establir tots els possibles tipus de textos. Podem trobar també de social, geogràfics, demogràfics, periodístics, literaris, etc. No és estranytrobar textos que no podem enquadrar només en un d’aquests tipus, llavors podem parlar de textos politicosocials, etc.
De totes maneres, sempre hem d’indicar les raons per les quals cataloguem eldocument en un determinat tipus de text.

Un últim tipus de text que ens podem trobar són els historiogràfics (documents que són obra d’un historiador o un altre autor posterior als fets, en què estracten els esdeveniments passats amb una finalitat investigadora o científica, com els llibres d’història).

B. Enquadrament espai-temps (contextualització del text).

El cas més habitual és que eltext estigui datat. En aquest cas, hem de relacionar la data amb algun fet històric important o amb un període rellevant que tingui a veure amb el contingut del text. Es tracta de situar el text en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el mejor del mundo
  • Lo Mejor Del Mundo
  • Lo mejor del mundo
  • Lo mejor del mundo
  • un mundo mejor
  • Por un mundo mejor
  • Lo Mejor Del Mundo
  • Lo Mejor Del Mundo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS