El met de les conques

Páginas: 4 (761 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
En met de les conques "DRAMES RURALS" de Víctor Català — Presentation Transcript
1.1) Justificació del títol2) Estructura3) Punt de vista4) Personatges5) Espai6) Temps7) Lèxic
2. El conte estitula així perquè en Met, el protagonista de la història, es fill de la desgraciada i humil família Conques. Els veïns del poble el coneixen com a En Met de les Conques.
3. Plantejament El contecomença amb el naixement d’en Met. La seva infància va ser dura perquè la gent del poble el maltractava pel fet de ser físicament lleig i diferent als demés. Això va comportar a que fos tímid i noparlés mai tot i que no era mut. Mai va estudiar i el va convertir en una persona inútil. Als 14 anys, va morir la seva àvia. Quan es va fer més gran, la gent del poble va començar a perdre-li la por icada vegada s’anava integrant a la societat, a excepció de la seva mare.
4. Nus Durant la Quaresma, va decidir anar a missa i les paraules que predicava el mossèn durant el sermó, creia que anavendirigides a ell. A l’església s’hi sentia tant a gust que apareixia molt per casa seva. Va arribar la Setmana Santa i no s’ho va voler perdre cap dia, però quan es va acabar, va sentir una enyorançatant forta que va arribar a ficar-se malalt. No menjava, va perdre la son i va marxar de casa durant una temporada. En Met continuava anant-hi a l’església i un cop se li van presentar unesvisions. Una nit a l’església, va sentir els gemecs de la seva mare que es trobava malament. Com que en Met no venia a sopar, la seva mare es va menjar per desgràcia uns bolets verinosos i li van fer mal.Ràpidament, va decidir anar a buscar a ajuda al metge però com que ningú el va fer cas va decidir marxar a casa. Finalment la seva mare mor i ell passa gana perquè es queda orfe i ningú el vol cuidar.5. Desenllaç En Met té una visió de Jesús. Va decidir marxar de casa seva i se’n va anar a la muntanya on va tenir la visió de Jesús per poder fer penitències. Durant lascensió a la muntanya,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En Met De Les Conques
  • En Met De Les Conques
  • Qüestionari en Met de les Conques
  • Drames Rurals
  • Met Conques
  • En Met De Les Conques
  • Met De Les Conques
  • Resum Met De Les Conques (Drames Rurals)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS