El Metaconeixement

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013

EL METACONEIXEMENT.

Aquesta paraula està formada pel prefix grec “Meta”, que vol dir; “més enllà” i per la paraula “Coneixement” amb el que la seva suma significa ; “Més enllà del coneixement”.Te ha veure doncs amb el Saber sobre com sabem de les coses, sobre el com aprenem, com recordem i com creem noves idees. El metaconeixement, es fa servir quan volem referir-nos al coneixement quetenen les persones sobre la SEVA diversitat de coneixements o sobre la seva pròpia activitat cognitiva. Segons (Brown, 1980, 1987), aquest concepte es pot manifestar en la capacitat per a definir aquestsconeixements o per altra banda en com poder controlar i regular de forma eficient la seva aplicació.

El metaconeixement s’utilitza quan fem referència a estratègies d’aprenentatge, implicant elfet de tenir que pensar sobre els propis pensaments. Per exemple, el tenir que avaluar una tasca i decidir quina es la millor manera de enfocar-la i portar-la a terme, fent un seguiment del que s’harealitzat aprenent de l’experiència per portar-ho a terme en el temps extrapolant-ho a quelcom àmbit de la nostra vida. Quan desenvolupem el metaconeixement, l’aprenentatge es converteix en una activitatestratègica, planificada i controlada per la pròpia persona. Es pot determinar que quan aquesta capacitat està POC desenvolupada en el subjecte, es conseqüència d’un baix nivell d’aprenentatge irendiment en l’adolescent.

¿Que és doncs Aprendre a Aprendre?, de fet ens podem preguntar; ¿Com ens han ensenyat a nosaltres?
Piaget deia; “que el comportament dels objectes es comprenen en relacióde les accions mentals i materials.”. Hi ha una presa de consciència, un entendre els processos de reflexió i una regulació de la conducta depenent del medi on em trobi.

Resumint doncs podríem dirque la Metacognició podria ser una regulació i organització del propis processos psicològics amb la finalitat d’alguna finalitat o objectiu concret. I sobre el Metaconeixement com a coneixement...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS