El metode d'investigació psicologic

Páginas: 3 (665 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2010
El mètode d'investigació psicològic

El mètode d'investigació

El mètode d'investigació és el conjunt de procediments lògics a traves dels quals s'arriben a plantejar el problemes psicològics. Mitjançant el mètode d'investigació, s'arriben assolir diversos arguments a partir de l'accion d'indagar quan es descobreix alguna cosa, fins a reforçar la hipòtesis plantejada segons el tipus demètode d'investigació utilitzat.

Existeixen diversos tipus de mètodes d'investigació psicològica , ja que existeixen diversos tipus de psicologia: la psicologia estructuralista , la psicologiafuncionalista, la psicologia psicoanalista , la psicologia conductiva, la psicologia de la Gestalt i la psicologia cognitiva , entre altres.
La psicologia estructuralista

Els autors més destacats del'estructuralisme van ser Wilhem Wundt i Edward Bradford Titchener.
El mètode d'investigació psicològica que utilitzava el corrent psicològic de l'estructuralisme era
la introspecció analítica queconsistia en l'autoexamen dels nostres propis estats emocionals i els nostres procediments mentals. En aquest mètode d'investigació s'estudia la consciència i la idea principal dels estructuralistes esfonamenta en el tot allò que es elemental i l'associacionisme. La ment no és alguna cosa substancial, sinó que segueix un determinat procés. Els elements sobre els quals descansa tota l'activitatmental són: sensació, sentiment i imatge.

La psicologia funcionalista

Els autors més destacats del funcionalisme van ser William James i John Dewey. El mètode d'investigació psicològica queutilitzava el corrent psicològic del funcionalisme d'acord amb els seus pressuposts teòrics fomentava la importància de tècniques com els tests d'intel·ligència, i les experiències controlades permesurar la capacitat dels animals per aprendre i resoldre problemes. Aquest tipus d'investigació representava una ruptura amb els mètodes utilitzats pels primers psicòlegs del segle XIX.

L'objecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • metodes d'investigació quantitativa
  • PAC Mètodes, tècniques i dissenys d'investigació psicològica
  • PAC Mètodes, tècniques i dissenys d'investigació psicològica
  • Mètodes D'Investigació Psicopedagògica
  • Mètodes D'Investigacio, Pac2 Uoc
  • Metodes d'investigació psicològica
  • psicologicosidad
  • Solució Pac1 Mètodes d'investigació Qualitativa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS