el meu amic frirdrich

Páginas: 2 (472 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
En casa del senyor Schneider hi havia una dona de feina que anava dos cops per semana . Un dia de septembre van trucar la porta era la mare de Friedrich que venia a veure a la dona de feina . Vaentrar i li va dir que si podia el dimecres viendre més tard perque tenia que duir al freidrich al metge , la dona de feina va dir que quan termines pujaria a parlar amb ella , més tard va pujar i li vadir que no podia continuar trebbalan amb ella peque els nazis pan posar una nova llei que inpideix treballar amb els jueus .
(1936)
El pare del protagonista convida al pare de Friedrich a la sevacasa i els explica que se a fet del partit politic del nazis , perque diu que hi ha beneficios , el senyor Schenider ja ho sabia perque se lo havia dit el seu fill.
(1938)
El protagonista iFriedrich decideixen anar-se a la piscina del bosc amb les bicicletes , per el bosc un home que venia pel sentit contrari , Friedrich li va deixa via lluire per a ell , i quan va passar va escupir quatre cops. Van estar molt de temps en la piscina i quan ja marxaven i recollien la seva roba el encarregat de la piscina descobreix que Friedrich es jueu i l'expulsa de la piscina insultanlo i va veure comFriedrich desfeia el nus de la seva bicicleta i li va dir que no robes o sino el denuncia
Friedrich va fer que el protagonista li sigueixi , van anar a la sinagoga . Friedrich va treure de uncompartiment un xal blanc i un llibre d'oracions , es va pusar a resar en hebreu , com que el Friedrich ja feia 13 anys li tocava llegir el Tora . Va anar el mestre Neudorf que venia fecilitar-lo i li varegalar un estilogràfica .
El mestre d'esports Schuster era el cap de les SA i havia estat capità a la guerra del 14 i 18 , es va presentar en la classe del protagonista i va dir que era l'hora d'esbarjo.Va dir el mestre que se enportesin les moxilles senese llibres , més tard va agafar les motxilles i va omple de maóns i van començar a correr mesntres cantaven una canço sobre els jueus i van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El meu amic Friedrich
  • El meu amic retrobat
  • El Meu Amic Friedrich
  • HOLA AMICOS
  • Amic Invisible
  • El meu dia!
  • AER MEU
  • el meu llibre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS