El meu amic retrobat

Páginas: 4 (770 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2011
El meu amic retrobat
Va néixer a Alemanya el 1901, de família jueva. Quan tenia 23 anys, sent advocat laboralista antinazis, marxa d'Alemanya. Creua la frontera amb França al 1933 on acaba lacarrera i veu k no li serveix, i es dedica a tintar. Al 1936 va passa un breu període a Espanya on va coneixerà Diana, una nord-americana de vacances, amb qui es va casar. Va anar a Amèrica i es vanacionalitzar, i es va fer un cert renom com a pintor, però sobretot va destacar com escriptor. 

L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric i que comprèn des de laRevolució Francesa l'any (1789) i que arriba fins a la nostra actualitat. Tanmateix, cal tenir en compte que aquest període no és, en cap cas, una època lineal, sinó complexa i amb diferents canvis quela determinen. La podem caracteritzar per un marcat procés de creixent econòmic quantitatiu, com qualitatiu. Paral·lelament, l'economia queda determinada en aquest període per procés de globalitzacióaccelerat, però amb una gran diversitat segons la regió analitzada. Cal tenir en compte que aquest període té dins seu subdivisions, com els canvis de segles, o fins i tot esdeveniments fonamentals pera la humanitat com la Revolució Russa o la Segona Guerra Mundial; aquest últim com a referent d'un període, Món actual.
La nostra novel·la en si, esta orientada al període de la segona GuerraMundial per:
- Aparició de Hitler, tant apareix en imatges com en persona.
- Persecució i al parla dels jueus, per personatges.
- Fugida, del protagonista, a un país estranger.    
 
L'amicretrobat, basat en la experiència del escriptor, en la seva fugida al regim nazi. Es una novel·la dramàtica. El llibre va aconseguir un èxit immediat quan es va publicar el 1966.
La novel·la començaexplicant sobre un noi, Hans, de setze anys de família jueva, que a l'escola no té amics. Un bon dia es presenta un noi molt elegant i de família aristocràtica de Suàbia, Konradi. En Hans li crida la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L Amic Retrobat
  • L Amic Retrobat
  • L´amic retrobat
  • El meu amic Friedrich
  • el meu amic frirdrich
  • El Meu Amic Friedrich
  • L'amic retrobat
  • HOLA AMICOS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS