El microprocessador-CAT

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 1 de agosto de 2015
El Microprocessador
Aquest es un xip que fa la funció de cervell de l’ordinador, es a dir que sense ell l’ordinador no podria fer res. Es el més importants en l’ordinador.
Al seu interior hi tecents de milions de transistors i altres components electrònics necessaris que li permeten manejar un munt d’informació i fer càlculs matemàtics a gran velocitat. El microprocessador ha anat evolucionantal llarg del temps de normalet a molt millor.
El microprocessador s’encarrega de rebre tota la informació que ve dels perifèrics d’entrada, processar-la i enviar-ne els resultats als perifèrics desortida.
El xip esta cobert per una càpsula de ceràmica que el protegeix. A la part inferior hi té cents de potes, que serveixen per connectar-lo a la resta de components de l’ordinador.






Elmicroprocessador es localitza a la placa base, en una part preparada per posar-lo i que permet que pugui ser substituït fàcilment. Aquesta part te tants forats com potes que te el xip col·locats de talmanera per a que el xip pugui entrar.






Microprocessador instal·lat a la placa base.

Els milions de transistors que te el microprocessador al seu interior s’escalfa molt i per mantenir-lo a unatemperatura normal te un ventilador a sobre d’ell.







Qüestionari
1. Què és un microprocessador? Un microprocessador és un xip que esta integrat a la placa base de l’ordinador amb la funció de cervellde l’ordinador, que comunica amb tots els perifèrics d’entrada, rep dades i les envia als perifèrics de sortida.
2. Quina és la funció del microprocessador? El microprocessador fa la funció del cervellde l’ordinador. Processa l’informació dels perifèrics d’entrada als de sortida, els comunica i processa moltes dades a gran velocitat. Dibuixa un diagrama de blocs que ho expliqui.
3. De què escompon un microprocessador? Cents de milions te transistors situats en una “oblea” amb un recobriment ceràmic, i sobresurten uns “pins” a la part inferior per connectar-lo a la placa base.
4. On...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cater
  • Cate
  • cata
  • Cater
  • Cato
  • Cata
  • Cata
  • cata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS