El Miedo Global

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
“EL MIEDO GLOBAL” – Patas arriba la escuela del mundo al revés- EDUARDO

Posa-li un títol al text:
La por ens envolta.

De que va el text:
Aquest text d’Eduardo Galeano, tracta sobre la por. Fauna reflexió al voltant d’aquesta, es a dir, la cultura de la por. Sobretot de la por en els humans
En llegir el text, fa que ens plantegem diverses preguntes, ens fem una reflexió sobre el perquèvivim en por, quines conseqüències pot tindre aquest actitud i si podrim viure sense ella.
La por de què ens parla aquest autor està provocat pel tipus de societat en què vivim, governada pelcapitalisme que ens fa tenir aquesta por a perdre la nostra feina pel fet que això es relaciona amb la pèrdua de l'estabilitat econòmica i, per tant, la pèrdua del desequilibri vital.

Això, al seu torn,ens provoca la por a la fam, relacionat amb la manca de recursos econòmics que ens conduiria a una gana que per a molts suposa una simple reducció del seu quotidià consumisme i, per a altres, la misèriaextrema.
També està la por a les guerres i a les armes podem dir que molts països està en guerra i és impressionant la quantitat de diners que inverteix en armament mentre milers dels seus habitantsmoren de fam. Els països no se senten segurs cas de no estar proveïts d'armes contra l'invasor.
Una altra por es la violència de l'home podríem parlar de les xifres que omplen cada dia els nostresmitjans de comunicació, de dones mortes a mans dels seus marits i es que la societat ha estat capaç de crear a éssers que odien al propi gènere que els va donar la vida.
I així, l’autor fa referènciaa les diferents pors que tenim els humans.

Valoració:
La por es una emoció caracteritzada per un sentiment desagradable, que es provocat per un perill que pot ser real o suposat, present o futur.És una emoció primària que es deriva de l'aversió natural al risc o l'amenaça, i es manifesta tant en els animals com en l'ésser humà.
Des del punt de vista social i cultural, la por pot formar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Miedo Miedo
  • Miedo al miedo
  • El miedo
  • No miedo
  • El Miedo
  • El Miedo
  • miedo
  • miedos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS