El Mite De La Caverna

Páginas: 4 (810 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
PROCÉS DE PUJADA A LA LLUM I TORNADA A DAVALLAR A L A CAVERNA

El fragment pertany al llibre VII de la República , el llibre escrit per Plató i en el qual els interlocutors més importants sónGlaucó i Adimant, els dos germans masculins de Plató i també Sòcrates per boca de Plató.
Dins la caverna representa el món sensible ja que les ombres són les copies dels objectes reals.

Alliberaciód’un presoner:
Ens expliquen que per la situació que un dels presoners fos alliberat i sortigués de la cova li costaria adreçar-se. Si l’obliguessin a mirar a la llum , els ulls li farien mal i esgiraria cap allò que pot mirar convençut que és més clar que el que li mostren ; es a dir que seguiria convençut que les ombres que abans veia eren més reals i vertaderes que el que ara veu. Els seus ullsestan acostumats a la foscor de la cova i ell no podria mirar directament al sol , la seva ment , els seus ulls mentals no estarien adequats i hauria d’assumir una sèrie de coneixements.

De lesombres a la llum:
Plató ens diu que adquirir l’autèntic coneixement té una dificultat i que a més el procés de conèixer la veritat és dolorós. Quant el presoner surt de la caverna representa un procésd’educació i ens diu que el primer que miraria seria les ombres de les coses naturals i desprès les imatges dels homes i de les coses reflectides a l’aigua (creença - pistis) ; les quals s’apropen unamica més a la realitat. Finalment veuria les coses en si ( les idees) , de les quals el que detectaria primer serien les estrelles i la lluna que apareixen de nit amb la foscor i com que ell estavaacostumat a la foscor de la cova, se li faria més fàcil detectar-ho. Al final detectaria el sol ,el sol en si i sabria que el sol és el que causa les estacions i els anys i que és l’ordenador de tota lavida . A més és la causa de totes les coses que li deixen veure la realitat tal com és ja que si no hi ha llum no es veuen les coses reals i sense la llum i l’escalfor solar no existiria.
( Tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mito De La Caverna
  • mito de la caverna
  • El Mito De La Caverna
  • Mitos De La Caverna
  • El mito de la caverna
  • EL MITO DE LA CAVERNA
  • Mito de la caverna
  • El Mito En La Caverna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS