El Mite I Les Seves Funcions

Páginas: 5 (1128 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2012
Parlar del misteri, com hem pogut veure no és senzill. Parlar del que se sent davant del misteri, com parlar del que se sent davant altres experiències humanes, és força complicat.
En qualsevol cas no es pot fer des del llenguatge habitual de cada dia perquè resulta insuficient i inadequat a l’hora d’explicar les emocions i sentiments.
Utilitzem el llenguatge simbòlic, el llenguatge mitològic,que fa servir imatges per a expressar, per a comunicar quina és la seva experiència vital.
 
Exposa amb paraules clares les tres funcions del mite.

Explica quins són els quatre tipus de Mite desenvolupats a la unitat 3.
 
(El text ha de tenir entre 250 i 350 paraules)


L’existència de mites és a causa que l’home sempre ha volgut saber l’origen de tot, de la vida i de la mort. Aquestesrespostes s’escapen de la raó humana, estan per sobre d’allò que es pot explicar racionalment i amb llenguatge habitual. Per tant, només pot donar resposta algú o alguna cosa superior a l’home i amb un llenguatge simbòlic, D’ aquí l’origen dels mites. Tenint en compte això, diem que un mite és un relat referent a esdeveniments protagonitzats per essers sobrenaturals com són els deus, herois, etcen un temps “mític”, és a dir en un temps que va més enllà d’allò natural. Aquets relats formen part de la cultura.

Els mites, per tant, poden tenir tres funcions: ideològica, científica i religiosa. No tots el mites tenen les tres funcions, n’hi que només en tindran una.

La funció ideològica fa referència a la manera com els mites amb el seu relat simbòlic formats per imatges i símbolsajuden a establir les bases del pensament sobre l’origen del tot. Ajuden a entendre les relacions entre les persones i entre aquestes i els essers divins; sobre quin paper juguen els diferents sexes i en definitiva a ajudar a entendre el per què de les coses i per tant, com s’ha d’actuar en conseqüència.
La segona funció és la científica. Si la funció ideològica ajuda a establir les bases perentendre el per què de les coses , la funció científica és la que s’encarrega d’explicar les raons que fan que las coses siguin d’aquesta manera. És gràcies als relats plens de simbolisme els quals expliquen amb detall com, quan, qui i per què del tot: de la nit i el dia, del cel i la terra, de la vida, dels animals, plantes, i de les persones i les relacions entre aquestes i el món.
La tercerafunció és la religiosa. Quan al mite troben divinitats com les protagonistes de la historia que expliquen, això ens marca la manera d’actuar entre les persones i allò diví ja que és gràcies a allò sagrat l’ inici del tot, de la vida i de la mort. Per tant, ajuda a saber quina és la manera de relacionar-nos amb ell i com hem d’actuar en conseqüència.

En les diferents cultures d’arreu del mon trobemquatre tipus de mites que estan relacionats amb les funcions d’aquests, els quals acabo d’explicar anteriorment. Els tipus són sobre: la creació del món , la creació de la humanitat, l’origen del mal i la mort o l’origen dels bens i la cultura.

Els mites que expliquen la creació del món donen respostes a la gran pregunta que s’ha fet l’home sempre: com, per què, què o qui va ser l’origen del món.Aquests mites acostumen a tenir les tres funcions dels mites. En la major part de tots els mites que expliquen la creació del món trobem a deus com el principi de tot i com els encarregats de crear el món, la vida i la mort.
http://lascosasquenuncaexistieron.com/images/516.jpg
En la major part dels mites que expliquen la creació de la humanitat trobem a deus que creen les primeres personescom a conseqüència de la seva voluntat. En un primer moment crea a l’home i després a la dona, donant resposta d’aquesta manera a la diferencia de sexe entre les persones.
http://lascosasquenuncaexistieron.com/images/517.jpg adan i eva
En els mites sobre l’origen del mal i la mort trobem a deus que igual que donen la vida la treuen amb la mort. Per tant, la mort apareix com a resultat d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els essers vius i les seves funcions vitals
  • Rols I Funcions
  • Funcions De G I A
  • TREBALL FUNCIONS I CAPACITATS
  • LES FORMES I FUNCIONS DE L
  • Mito$i$
  • L'energia i les seves unitats
  • El cos humà: Estructures i Funcions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS