El mobbing

Páginas: 2 (341 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
- Explica en què consisteix el mobbing. Pots trobar informació al web de la Generalitat de Catalunya, a: http://www.gencat.cat/treball/preguntes/mobbing/index.html.



a) Quins requisits s’hande donar perquè una conducta es consideri mobbing i quina n’acostuma a ser la finalitat?

Els requisits que s’han de donar per a què una conducta es consideri mobbing és que la persona que pateixconductes de mobbing ha de patir els abusos durant 6 mesos, i que siguin com a mínim entre 1 i 2 les vegades a la setmana que es portin a terme aquestes conductes.

b) Quins són els comportamentsmés freqüents que poden considerar-se mobbing? Relaciona’ls amb el cas de la lectura.

Els comportaments més freqüents que poden considerar-se mobbing són, per exemple, insults, intentar fer tot elpossible per tal de que el treballador deixi la feina, cridar-li, amenaçar-lo amb un possible acomiadament de la feina, parlar malament de la persona afectada per tal d’aconseguir una mala reputaciód’aquesta…

c) Quines mesures pot dur a terme el treballador si es troba en una situació com aquesta?

El treballador afectat pot prendre mesures per tal de millorar la seva situació a la feina, compoden ser, per exemple, contractar un advocat, parlar amb els directius del seu treball sobre el que li ocorre, buscar recolzament d’algun amic, company de feina o familiar, buscar ajudapsicològica, i com a últim recurs, podria denunciar el cas a la policia.


d) Esbrina, fent una recerca a Internet, si el mobbing pot tenir efectes negatius sobre la salut de les persones que el pateixen i dequin tipus poden ser.

El mobbing pot tenir efectes negatius sobre la salut de les persones que el pateixen, com, per exemple, transtorns cutànics (incidències a la pell a causa de l’estrès, delpatiment generat), una pèrdua de l’autoconfiança del treballador, marejos, despressió, baix nivell en algunes vitamines a la sang (com per exemple, el ferro), nerviosisme i atacs de nervis....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mobbing
  • mobbing
  • Mobbing
  • Mobbing
  • mobbing
  • Mobbing
  • mobbing
  • mobbing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS