El modelat periglaciar

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2013
Modelat periglacial:







Quartenari, pol nord i sud englancis a límit troben el modelat periglaciar, bioclimàtic “la Tundra” i el element que modela es el permafrost opermagel, que actua amb el gel-desgel sobre la capa activa, a sota el sol gelat es herència del glacialisme. L’acció de glaç i desglaç es clau per diferenciar el glacialisme del periglacial.Un altre agent que actua es l’aigua de la pluja, la gelifracció es dona a l’alta muntanya i dona com a resultat les tarteres.

Periglaciar: El sistema morfo-climàtic periglacialapareix en zones on les temperatures arriben als 0ºC, durant la major part del any i són positives, però inferiors als 10ºC, durant un període de dos a quatre mesos anuals. Les zones on esprodueixen els processos periglacials rodegen a les que que corresponen al sistema morfoclimàtic glacial. També apareix el periglacialisme en algunes serralades en les que no es donenles condicions suficients pel desenvolupament de glaceres. Els climes que determinen aquest domini són el continental subàrtic, el polar de tundra i el d'alta muntanya. Els processos iagents que intervenen en el modelat periglacial són el glaç-desglaç, els processos fluviotorrencials i els fenòmens de vessant.

Permafrost: En geologia, permagel o permafrost (del'anglès, perma- de permanent i frost, gelat) són aquelles capes de sòl, roca o terra que romanen per sota del punt de congelació de l'aigua (0 °C) durant com a mínim dos anys seguits. Elpermagel es troba situat entre el pergelisòl, la capa superficial activa que respon a les oscil·lacions del clima, i la roca profunda no gelada, més afectada pel flux geotèrmic que pel clima.Els sòls es classifiquen com permagel continu (90 a 100% de cobertura de la superfície amb permagel), discontinu (50 a 90%) esporàdic (10 a 50%) isolat (>10%) i sense permagel.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • periglaciar
  • Modelato De Motor Dc
  • el relleu i el modelat
  • Glossari Modelat Del Relleu
  • Modelat Litoral
  • 12 El Modelat Del Relleu 3r
  • Relleu I Modelat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS