EL MODERNISMEcorregit

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 28 de abril de 2015
EL MODERNISME
Característiques del Modernisme
- Moviment que es donà a Catalunya a l’última dècada del segle XIX i durant la primera del XX per un grup de joves intel·lectuals procendents de laburgesia industrial i comercial.
- Busca transformar la literatura catalana en una cultura moderna i nacional. (reaccionen contra el moviment cultural de la Renaixença)
- Pretén obrir la cultura catalanaals nous corrents europeus del moment.
- Intenta convertir la llengua en un vehicle eficaç d’expressió.
La poesia modernista. Joan Maragall
La poesia modernista és un moviment les característiques delqual són l'afany per la musicalitat, la presència de la natura i d'al·lusions als sentits, i la recerca de la bellesa perfecta, sobretot a nivell formal, per fugir d'una realitat hostil.
JoanMaragall
La poesia modernista té com a màxim representant Joan Maragall.
L'obra poètica de Maragall es caracteritza per intensificar la vida i per la descripció d'experiències vitals, mitjançant una poesiaemotiva i directa i un lèxic senzill i entenedor.
Algunes obres són: L’ Oda Infinita, Cant Espiritual, La Vaca Cega...

El Teatre Modernista
El teatre modernista manifestà el canvi d'estètica que esproduí damunt dels escenaris per tal de connectar amb el teatre europeu. En aquest nou teatre s'observen dues grans tendències: el teatre ideològic i el teatre simbolista.
Santiago Rusiñol i Prats vaser un pintor, escriptor, col·leccionista, periodista i dramaturg català. Fou un artista polifacètic i un dels líders del Modernisme a Catalunya.
La Narrativa Modernista
La novel·la modernistavolia reflectir la realitat a través de l’emoció que l’artista havia viscut i que li permetia superar les aparences de la realitat externa. Alguns dels autors mes destacats són Víctor Català, PrudenciBertrana, Josep Pou i Pagès…
Caterina Albert i Paradís, coneguda pel seu nom de ploma Víctor Català, fou una escriptora catalana, autora de la novel·la Solitud, una de les obres literàries cabdals del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS