El mundo de sofía

Páginas: 10 (2465 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2010
ÍNDEX:

L’autor...........................................................................................................3
Resum capítols...............................................................................................3
Opinió personal..............................................................................................7

L’autor:

Jostein Gaarder: va néixer a Oslol'any 1952 i va ser professor de filosofia i de la història de les idees en un liceu de Bergen durant onze anys. Al 1986 va publicar El diagnóstico, una col·lecció de relats en el que van sorgir dos llibres per a joves: Los chicos de Sukhavati y El Palacio de la rana. El 1990 va rebre el premi Nacional de crítica literària a Noruega per l'obra El misterio del solitario. Però es El món de Sofia elllibre que el converteix en un dels autors de més èxit d’Europa, on la novel·la s'ha convertit en un autèntic best-seller en diferents països, havent-se traduït a més de quinze idiomes. Va conèixer l'èxit amb El món de Sofia, des de llavors, no ha deixat d'indagar en els misteris de l'existència. El que realment intenta transmetre en cada un dels llibres és la necessitat d'obrir els ulls i ferentendre a la gent que no estem sols ni tampoc som éssers únics carregats de sentits.

Resum per capítols :

El món de Sofia s’ha convertit en un fenomen cultural a Centreeuropa que va més enllà del best-seller, arriba fins a l’ús.
Un enigmàtic professor, Albert, i una adolescent, Sofia, construeixen el fil narratiu, en el qual sorgeixen preguntes sobre l’origen del món i la història de lafilosofia.

El jardí de l’Edèn:
La Sofia Amundsen és una noia de quinze anys que encara va a l’institut i té una família normal. Però un dia se li complica la vida al rebre una carta estranya que deia: Qui ets? A partir d'aquest moment la Sofia es comença a plantejar possibles respostes a aquesta pregunta, però no arriba a cap conclusió, l'única a la qual arriba és que considera normal que la gentes faci preguntes d'aquest tipus i que tot ha de tenir un començament i un final. Després torna a la bústia i hi troba una carteta igual que l'anterior però amb una altra pregunta: d'on ve el món? Aquesta pregunta és més difícil, ja que ha de respondre a la pregunta d’on ve l’univers? A l’escola li havien ensenyat que Déu va crear l’univers, però, qui va crear Déu i què hi havia abans d’això?Ningú li havia explicat mai.
Quan encara no ha aconseguit respondre a totes aquestes preguntes, rep una carta de felicitació que era per una noia que segurament tenia la mateixa edat. En poc més d’una hora l’existència de Sofia s’ha complicat moltíssim.

EL BARRET DE COPA:
A l'arribada de l’ institut, Sofia torna a casa i es dirigeix a la bústia, aquesta vegada troba, entre altres cartes, unaper a ella. En aquesta carta, la persona misteriosa, li parla sobre la Filosofia. Un altre dia torna a la bústia i descobreix una altra carta. En dita carta li plantegen una nova pregunta: Qui sóc?.
També li parla sobre els filòsofs i sobre el que aquests pensen.
Quan la mare de Sofia arriba a casa, la noia li pregunta. Et sembla estrany viure?. La mare es va quedar preocupada per l'estat deSofia i fins a va arribar a creure que la jove estava relacionada amb la droga.

ELS MITES:

Al matí següent no hi havia cap carta a la bústia, però després va trobar una. Va començar a llegir-la. L'home misteriós li explica on, quan i com va sorgir la Filosofia. Per a explicar-li què vol dir? Tenir una visió mítica del món?, li mostra el mite de Tor. Amb aquest mite deduïm que per a totapregunta, la resposta era treta d'un mite. Els homes creien que els déus els salvaven de tot malament, però sabien que aquests no podien salvar-los sempre, llavors és quan neixen els ritus, per a poder lloar als déus i lluitar contra les forces del mal. També li parla del mite de Trym, que ha de veure amb el de Tor; Trym era el rei dels gegants ( el dolent) i Tor era el déu bo. Aquest mite s’explica per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mundo de sofia
  • Mundo de sofia
  • El mundo de sofia
  • El Mundo De Sofia
  • el mundo de sofia
  • el mundo de sofia
  • El Mundo De Sofia
  • El Mundo De Sofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS