El Mundo De Sofia

Páginas: 21 (5023 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
El Jardí de l' Edén
Al darrer paràgraf del capítol, Sofia diu que “se li havien presentat tres enigmes”. Escriu-los, digues a quines preguntes fa referència el segon enigma i redacta la teva resposta a una de les preguntes.

El primer del enigmes es qui li ficat eixos dos sobre al buzó. El segon eren aquelles difícil preguntes que presentaven le cartes del buzó. I el tercer enigma era quiera Hilde Moller Kang i perquè Sofia havia rebut una postal de felicitació de Hilde.

Les preguntes del segon enigma son: Qui eres?, D'on ve el món?.

Una persona de ciències pures y dures, diría que el món ve de la gran explosió del Big Bang. Científicament, aquesta seria un resposta molt acceptada per la gent. Però molta gent no es conforma amb una explicació cintífica; hi ha gent al món ques'ha plantejat aquesta matiexa pregunta i no ha sabut que contestar-hi, per exemple, ara mateix se m'està plantejant aquesta pregunta, i jo pense que el món ve, d'acord, la formaciò de la Terra, ve del Big Bang, però abans de la Terra existeix l'univers. Aquest univers està ahí des de sap Déu quan, però alguna explicaciò hi deu de haber. Jo pense que, com per exemple la Terra està a l'univers;l'univers està dins d' una altra cosa, que encara no sabem el què y que aques univers ve d'una altra explosió, encara més gran que la d' abans, és així, como es repetix le vegades que faça falta.

El Barret de Copa
Què és la filosofia?
Per què es compara la filosofia i els hobbies? En què s'assemblen i en què es diferèncien?

Els compara perquè es un exemple molt bo per a explicar-li a Sofiai a nosaltres mateixos què és la filosofia.
Podem dir que el hobbies son un tipus d'interés que desperta en una persona de manera especial. Com bé diu en el llibre, col·leccionar segells es un tipus d'interés cap a una cosa en concret, en aquest cas, els segells. Tipus de hobbies hi han molts i de distints. Ara bé, la filosofia es com si diguerem un tipus de hobby, menys comú entre les persones,però que si existeix. Diem que un hobby es amb la cosa que una persona passa la majoria del seu temps i amb la que s'ho passa bé; amb la filosofia, molta gent passa una gran part del seu temps lliure qüestionant-se el perquè de moltes coses relacionades amb la vida.

Escriu les les preguntes filosòfiques que es fa Sofia-cinc-?

Com es va crear el món?, Existix alguna voluntat o intenciòdarrere del que succeix?, Hi ha una altra vida després de la mort?, Com podem solucionar problemes d'aquest tipus?, i Com debem viure?

Com es poden respondre aquestes preguntes?

La reflexiò que ens fa al llibre está molt bé, es molt fàcil fer-se preguntes d'aquest tipus; però el que no es gens fàcil es respondre-les i, ademés, que la resposta ens parega correcta o la adecuada. La resposta aaquestes preguntes no les trobarem a internet o ninguna enciclopèdia. Sols encontrarem la resposta més correcta si sabem formar la nostra pròpia opinió.

Una Estranya Criatura
Què necessitem per a ser filòsofs?

Segons el llibre l'únic que es necessita per a ser filòsof es la capacitat d'assombramenta.
Pense que ademés tenim que estar oberts a opinions, que de vegades no se´rn iguals queles nostres i també molta capacitat de fer-se preguntes que ningú es pregunta o ningú es sap la resposta.

Què és el que no vol que li passi a Sofia l'autor de les cartes?

L´autor no vol que la Sofia observe o es prenga el món, com un món assentat. L'autor no vol que la Sofía perga l'entusiasme per les coses, no vol que es crega el món tal com és; vol que s' entusiasme per cada cosa quihi haja al seu voltant, per petita que siga. Vol que no s' habitue a les coses, que no totes les coses sempre són iguals, per exemple, si de repent tu vas passejant pel carrer i veus a un gat lladrar. Què pensaries? Que el gats no lladren, maullen. Pero que passa si hara, açò ho veu un xiquet xicotet? El xiquet encara no a aprés a que els gats maullen i li pot fer tanta gràcia com vore a un gos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mundo de sofia
  • Mundo de sofia
  • El mundo de sofia
  • El Mundo De Sofia
  • el mundo de sofia
  • el mundo de sofia
  • El Mundo De Sofia
  • El Mundo De Sofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS