EL MÓN PESCADOR AL CAFÈ DE LA MARINA

Páginas: 2 (419 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
EL MÓN PESCADOR AL CAFÈ DE LA MARINA
Josep Maria de Sagarra ens parla de la pobresa i de la supervivència del món dels pescadors catalans de principi del s.XX.
Es pot veure principalment en tresaspectes: en la geografia, ja que l’ espai geogràfic és de caire mariner, en el llenguatge, perquè l’ autor introdueix paraules pròpies del llenguatge pescador i per últim, els personatges, perquè sóngeneralment pescadors o estan relacionats amb el món de la pesca.
Comencen doncs per la Geografia
L’acció transcorre al Cap de Creus. Es situa concretament en el poble del Port de la Selva que enaquella època només estava comunicat per mar i on gairebé tots els habitants es dediquen a la pesca.
Hi ha un fragment de Josep Maria de Sagarra que comenta la seva relació amb aquest espaigeogràfic:
Jo sóc un enamorat de la Costa Brava del nostre país, especialment dels pobles veïns del Cap de Creus, i més encara del Port de la Selva. La vida dels pescadors i dels mariners d’aquells indrets laconec bastant i ja fa molt temps que tenia ganes de dur-la al teatre. L’ambient i la vida del poble mariner és precisament allò que volia jo resoldre dins d’una forma teatral.
El segon aspecte és elLlenguatge
Al Cafè de la Marina, Josep Maria de Sagarra utilitza un llenguatge mariner que coneixia bé perquè, com hem vist abans, li agradava la Costa Brava i per tant, estava familiaritzat amb ell.El llenguatge mariner és una parla especialitzada, emprada per la gent de mar en les tasques diàries de navegació i de pesca. Aquest tipus de llenguatge s’inicià a la Catalunya del segle IX . algunsexemples presents a l’obra són:
Arjau (prostituta)
Artó (encartonar-se)
Calar (amainar, hissar, enfonsar, mullar, penetrar...)
Calapits
Per últim, els Personatges (directament relacionats amb elmón pescador)
Claudi: pescador bevedor que sota els efectes del alcohol es torna agressiu i violent i que, davant la manca de perspectives al poble, vol marxar a Amèrica.
Rufí: pescador gandul i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • cafe de la marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS