El Nacionalisme Soviètic I Alemany

Páginas: 10 (2281 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2015
El nacionalisme Soviètic:
Antecedents:
Abans de que la revolució triomfes , dintre de la futura URSS, trobem un fenomen conegut com el nom d’El Paneslavisme aquets fenomen constitueix en que tots els eslaus tinguessin un mateix tsar i per tant tots obeeixin la mateixa corona, el Paneslavisme va ser creat perquè els eslaus del sud perquè li declaressin la guerra contra imperi otomà i quepoguessin conquerí l’actual Turquia i tenir sortida al mar Mediterrani.
Inicis:
Aquest nacionalisme pretén superar els Nacionalistes liberals ja que els considerant burgesos i com la base d’aquest nacionalisme és la doctrina comunista de Karl Marx, rebutjava el capitalisme i totes les seves aportacions a la vida de les persones tan econòmiques com quotidianes.
Una de les bases d’aquestnacionalisme es que es un nacionalisme contra liberal ja que el consideren que el nacionalisme liberal es burges. Una de les seves idees principals ha de ser separar les nacions i unir-les totes en una única classe obrera d’aquesta idea sort el lema: << “lluita per la teva classe, no per la teva nació”>> i el lema de URSS és “proletaris del món estigueu units”.
El govern de URSS dintre de laURSS farà perseguir els petits nacionalismes.
Una de aquestes mesures serà crear els drets socials o drets del conjunt aquest drets cercaran el bé comú de la pàtria i la seva pàtria estarà per davant de ells sempre i fins el punt de mori per a defensar la pàtria ja que des de petits han après que els cuida des d’el seu naixement fins a la seva mort i lluitaran per defensar-la fins el final.
Elmotiu que no utilitzen els drets civils són que per a ells són burgesos i limiten la llibertat.
Primera etapa del Nacionalisme de Lenin
La primera etapa del nacionalisme soviètic la trobem amb Lenin ja que va ser el primer president de la URSS, al ser el líder de la revolució va ser encarregat de dirigir el país i l’encarregat de estructura la nova societat de antic imperi tsarista.
La primeramesura de Lenin serà Internacionalista tot el món es proletariat i s’ha d’ajudar a la resta dels món a surti de la burgesia, perquè per ell és el seu enèmic i esta oprimint a tots els obrers, pagesos, miners...
Lenin rebutjarà les petites nacions dintre de l’URSS ja que només creu que hi haguí una nació verdadera que es l’URSS però nomes les rebutjarà però no les perseguirà nomes les menysprearan en aquesta etapa.
Lenin es 100% ateu i trencarà el poder de l’església cristiana ortodoxa que estava molt arrelada a la població Russa justificarà això amb que Déu es falç i canviarà Déu per la ideologia Socialista. Lenin lluitarà contra les classes socials dintre de l’URSS comunista, la revolució no ha acabat per tan s’ha de estendre per a tot el món, s’ha d’aprofitat la força del poble illuitar contra la burgesia arreu del món per aconseguir la llibertat verdadera per a tots els treballadors, la societat esta en canvi i aquet canvi s’hauria de fer servir per fer desapareixe les desigualtats.
Aquest llegat el recollit per trotsky i serà la base del trotskisme.
Per a Lenin no trobarem Nacions sinó trobarem pobles.
Els pobles son llocs amb diferents cultures que tenen dretsd’autodeterminació i poden decidir sobre el seu futur.
Segona etapa Stalin
Després de la mort de Lenin la jove unió soviètica va tenir que enfrontar-se a una elecció per a saber qui seria el substitut de Lenin en el poder, per substituir a Lenin trobem a dos candidats un Trotsky i altre Stalin, tot i que els dos eren comunistes les seves visions de la ideologia eren contradictòries i això va comportaque la substitució de Lenin es convertís en una disputa Trotsky havia dirigit la guàrdia roja duran la guerra civil, mentes que Stalin havia anat pujant escalons dintre del PCUS fins a convertir-se en un dels dos per a substituir a Lenin, finalment aquesta disputa va fer que Trotsky s’agüés d’auxiliar a Mèxic fins el seu assassinat, això deixava URSS en mans de Stalin.
El comunisme de Stalin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Liberalisme i nacionalisme
  • unificació d'itàlia i alemanya
  • unificació Itàlia i Alemanya
  • Liberalisme i nacionalisme
  • Liberalisme i nacionalisme
  • Liberalisme I Nacionalisme
  • El Nacionalisme Català i la Participació No Electoral
  • Restauració Borbónica, Catalanisme i Nacionalisme Basc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS