el nacionalismo

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2014
El Nacionalisme

A França hi havia la tasca de la defensa de la nació, d'aquí en sorgeix el nacionalisme, eix vertebrador de la societat. El nacionalisme defensa la llibertat, frateritat iigualtat, algo molt polític.

És una teoria del ciutadà soldat, fa referència al dret a votar, però al mateix temps al dret a matar i morir per la nació. Les dones estaven excloses de tot.

Fontslegitimadores del nacionalisme

Exèrcit: Els oficials no eren aristòcrates, eren els plebeus com Napoleó, el qual va ser un heroi burgés. L'accés a la oficialitat s'entén per mèrits. D'aquí sorgeix unnou model militar, format per exèrcits de masses, on les mílicies eren obligatòries, i per això hi havien milions de soldats. Al exèrcit s'iniciava el sentiment per la nació, i en molts casos el critde guerra era, viva la nació. La ideologia era un factor desiciu, i les tropes sempre estaven en moviment.
Escola pública: legitimació del nacionalisme.
Calendari: les festes religioses o enconmemoració de fets històrics remomeraven a la nació.
Simbols i himnes.

Tot això crea el sentiment i un cop creat surt la sobirancia nacional o popular. La volunat del poder passa al poble o nació i jano és del monarca.

El contracte social inspira l'estrucura de les constitucions

Contingut de les constitucions

Declaració de drets. El poble, no tota la població, tenien drets elsciutadans, els que tenen drets polítics, homes propietaris del S.XIX.

L'estat de dret

Constitució teòrica que vol simbolitzar l'experiència històrica de la Revoolució Francesa fins a principis de S.XX,trets dels estat que surten de diferents processos:

Anti-absolutisme: canvi de l'autoritat del poder. En la gènesis dels estats liberals hi ha una desconfiança cap a l'estat. Quan Hobbes anomenaLeviatàn al estat, s'està referint a un monnstre que es dolent, és a dir concepció del estat com a monstre necessàri. Si l'estat era considerat com un mal, s'havien de possar límits al estat i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La nacionalidad
  • Nacionalidad
  • Nacionalismo
  • Nacionalidad
  • Nacionalismos
  • nacional
  • Nacionalismo
  • Nacionalismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS