El Naixement De Venus

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
Pintura. El naixement de Venus
Primer pas: Documentació general/Catalogació
Catalogació
* Títol: El naixement de Venus
* Autor: Sandro Botticelli. Gran pintor de la mitologia delCuattrocento.
* Cronologia: 1484 – 1486 (Quttrocento)
* Lloc actual: Museu dels Uffizzi a Florència. (Itàlia)
Ressenya
* Técnica: Pintura al tremp
* Suport: Llenç
* Dimensions: 175x278cm.
* Primera aproximació/descripció: A l’esquerra del quadre podem observar dos personatges alats, un de masculí que sembla que està bufant, i l’altre femení que s’hi repenja. Al centre hi trobemuna figura femenina nua sobre una petxina. A la part dreta, hi trobem una figura femenina que porta un vestit de flors, que sosté un mantell en alt, per tal de tapar a la figura femenina del centre.Al fons, hi trobem un paisatge marí. Es tracta d’una obra d’art figurativa, ja que representa figures que podem trobar a realitat.

Segon pas: Anàlisi formal
Elements plàstics: Predomini de la líniasobre la pinzellada. És tècnicament molt dibuixistica, ja que l’autor utilitza una pinzellada molt meticulosa que dóna lloc a uns contorns molt marcats. Aquest predomini de la línia es el que fa queles figures semblin planes, sense volum.
Els colors són vius i alegres, com el vermell del mantell de la Primavera, el blau de les capes dels zèfirs, el verd esmaragda delmar i el rosa de les flors.El conjunt de colors es càlid, propi d’un ambient primaveral.
La llum és irreal, ja que omple la pintura sense indicar d’on prové. Les figures s’il·luminen gairebé uniformement, excepte un lleugerenfosquiment al costat esquerre de les figures. L’efecte general es que les figures emeten llum pròpia.
Composició: Es tracta d’una composició tancada, al estar relacionats tots els elements delquadre entre si. Al centre hi trobem un eix vertical que divideix el quadre en dues meitats. Hi ha una diagonal a cada meitat, formades pels cossos dels diferents personatges. També hi trobem un eix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El naixement de Venus
  • el naixement de venus
  • El naixement de Venus
  • Naixement De Venus
  • El naixement de venus
  • Naixement de Venus
  • VENUS
  • venus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS