el nazismo

Páginas: 10 (2325 palabras) Publicado: 2 de abril de 2014





ÍNDEX
PÀG.
República de Weimar 1
-Introducció 1
- Crisi a Alemanya 1
- La formació del partit nazi 2
L’Alemanya nazi2
-L’arribada al poder 2
-El camí cap a la dictadura 3
-La construcció d’un règim totalitari 3
-Anarquia econòmica i rearmament 4
-El control ideològic i social 4
-Puresa racial4
-Expansió territorial 5
Conclusió 5





República de Weimar
Introducció
Al final de 1917 la gran guerra, amb la intervenció dels EE.UU, havia donat un gir irremeiable. Els aliats, França, Gran Bretanya i Itàlia van vèncer els seus enemics al frontbàltic i un per un capitulen.
Anteriorment el 1917, la revolució bolxevic es va estendre per totes les grans ciutats russes, la revolució va tenir èxit, Van assaltar el palau a Sant Petersburg , es van establir en el poder i van transformar Rússia en una dictadura del Proletariat.
Aquests dos fets van portar al desenllaç de la guerra, Alemanya contra tota la força dels aliats, el final de laguerra es veia pròxim i dins del territori alemany ja no hi havia la unió nacional. Les revoltes i crisis internes es van anar succeint i els socialistes van augmentar el seu poder polític fins al punt que el kàiser Guillem II va abdicar al 9 de novembre de 1918.
En aquest període de crisi es va establir un govern de transició dels socialdemòcrates i es va firmar l’armistici amb França, laguerra havia acabat ara faltava la postguerra.
A la ciutat alemanya de Weimar reunits els principals partits demòcrates i socialistes, com a resposta al fracàs del govern autoritari i militar anterior van firmar el 11 de novembre la primera constitució alemanya totalment democràtica.
Establia una república federal dirigida per un president electe per votació popular que tenia la facultat denomenar al seu canceller. El president tenia menys poders que els anteriors governs però encara quedaren vestigis dels governs conservadors, tenia la possibilitat de dissoldre el govern vetar les lleis, suspendre les llibertat públiques y obligar els estats federals a la seva voluntat per mantenir l’ordre i la seguretat.
Crisi a Alemanya
La republica de Weimar estava basada en una constituciódemocràtica, va ser incapaç de crear un sistema polític estable. Durant els primers anys va haver de afrontar els atacs dels partits de dretes i d’esquerres. El 1919 es produeix l’aixecament de la lliga espartaquista, l’aixecament va ser reprimit amb duresa. L’any 1920 es va fer un intent de cop d’estat per els grups nacionalistes amb suport de una part de l’exèrcit en contra de les normes i elscastigs imposats en el tractat de versalles, va fracassar a causa de una vaga general. El 1923 també va fracassar el putsch nacionalista amb adolf hitler al davant a munic. A causa de la precària situació econòmica de alemanya despres de la guerra i amb la gravant que havien de front als deutes de guerra i a les reparacions als vencedors va causar una inflació i una despreciació del producte alemany. Lacrisi va arribar al punt algid el 1923 i frança va ocupar el ruhr com a garantia de pagament.
Entre el 1924 i el 1929, alemanya va viure un periode de relativa estabilitat gracies una millor econòmica. La crisi del 1929 va agreujar la situació.
La coalició de Weimar va anar perdent suport. A partir del 1930 es va dissoldre el partit varies vegades.

La formació del partit nazi
Adolf...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • NAZISMO
  • nazismo
  • nazismo
  • El nazismo
  • nazismo
  • nazismo
  • Nazismo
  • Nazismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS