El neoclàssic

Páginas: 4 (989 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2012
EL NEOCLÀSSIC

És un corrent artístic d’arquitectura, pintura i escultura que es veu influenciat per totes les idees de liberalisme d’aquell moment.
És un retorn a la pintura de l’Antiga Grècia.Són obres senzilles però amb sentit, tal i com feien els il•lustrats, que es basaven en la raó.
Un dels pintors més destacats de Neoclàssic és el francès Jacques-Louis David (1748 - 1825).Títol: El Jurament dels Horacis.

Autor: J.L.David.
Època: 1784-1785.
Material: oli sobre tela.
Mides: 3 x 4 m.
Lloc on es troba: Louvre (París).

Anàlisi de l’obra:
Els quadre està pintatquan a França hi governa Lluís XVI i l’economia va malament. La societat encara està dividida en estaments i els Estats Generals no estan convocats des de fa anys. Però la il•lustració ja va escampantles seves idees perquè tot això canviï.
La figura més important és el pare dels horacis situat al mig i destacat en vermell. Les altres dues taques menors a banda i banda; la brusa del soldat i lacapa de la noia, equilibren la composició.
El pare dels horacis. Amb les espases a l’aire vol dir-los als seus fills que lluitin per la pàtria i pel liberalisme per abolir el feudalisme i l’AnticRègim. Vol que esclati una revolució en la qual els seus fills hi participin. Ells li juren lleialtat a l’Estat, fins a la mort si cal. I les seves dones mostren tristesa pel que anava a succeïr.
Encarano havia esclatat la revolució quan David va fer aquesta obra. Per això es diu que és un pintor amb vista futurista.
En general, les figures del quadre són senzilles estèticament, ja que hiapareixen uns arcs de mig punt. En el primer hi ha els nois, en el segon el seu pare i en el tercer les seves dones que amb els cossos fan una forma de triangle.
Tot i que és com un retorn a Roma i enspodria semblar que l’acció està situada a Roma, hem d’estar segurs que és a França.


Títol: El Jurament del Joc de la Pilota.

Autor: J.L.David.
Època: 1791.
Material: oli sobre tela....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Neoclassic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS