El Nostre Cos

Páginas: 12 (2927 palabras) Publicado: 15 de julio de 2012
El nostre cos
1. JUSTIFICACIÓ
La unitat didàctica que vaig a desenrotllar,es troba dins de la programació de l’aula. En el context pedagògic, la programació és el instrument específic de planificació, desenvolupament i avaluació del currículum i s’hi concreten, els elements d’aquest per a l’aula. És per tant, un conjunt de decisions respecte d’una matèria o àrea i en el nivell que s’imparteix,en el marc del procés legal d’ensenyança-aprenentatge.

En l’elaboració de la unitat didàctica , hauran de concretar-se els objectius d’aprenentatge que és persegueixen amb ella, els continguts, les activitats d’ensenyança i aprenentatge que és van a plantejar dins de l’aula i els seus procediments d’avaluació.

-Aspectes legislatius La unitat didàctica que presente està basada en la LOE (Llei Orgànica d’Educació) del 2/2006 del 3 de Maig, la qual està desenvolupada en el Real Decret de Mínims 2/2009 del 9 de gener, concretat en el Decret 37/2008 de 28 de Març, pel que s’estableix el currículum del primer cicle de l’Educació Infantil en la Comunitat Valenciana.

Esta unitat didàctica va dirigida als xiquets de 2-3 anys, que es troben en l’ultim curs del primer cicle d’educacióinfantil. "La unitat didàctica que propose, 'el nostre cos', (esquema corporal) , podria anar encaminada per a desenrotllar-se en la classe de tres anys. És fonamental que el xiquet conega el seu cos i les seues possibilitats respecte a l'espai en la interacció amb tot allò que li rodeja. De la mateixa manera que és important que descobrisca totes les seues possibilitats expressives. Com és ben sabut,el desenrotllament psicomotor del xiquet és un dels aspectes fonamentals i que major incidència té en el desenrotllament. Són moltes i variades les repercussions del mateix en totes les àrees i conseqüentment en tots els aprenentatges. És per això que ha de tractar-se amb una certa prioritat i otorgant-li el seu paper en l'aprenentatge posterior del xiquet, a més de garantir l'establiment d'unconeixement sobre si mateix, i el seu entorn."

Supose que els xiquets tindran les següents característiques,segons la meua experiència pràctica:

Nivell psicosocial. Els alumnes es coneixen de cursos anteriors i es relacionen bé uns amb altres tant dins com fora de l'aula. Cooperen quan se'ls proposa realitzar tasques junts, encara que necessiten les directrius de l'educadora per aconseguirrealitzar la tasca. Nivell cognitiu. Normalment tots els alumnes responen adequadament en el procés d'ensenyança aprenentatge, respecte a l'edat cronològica, encara que hem de tindre en compte si hi ha algun xiquet/a que presente un retard per a facilitar reforç. Els xiquets interaccionen entre ells i amb l'educadora, fan tot tipus de preguntes, unes vegades relacionat amb el tema que s'està tractanti altres vegades parlen del que li va passar la vesprada anterior. Nivell afectiu-emocional . El nivell afectiu-emocional general és bo, però sempre hi ha la peculiaritat d'alguns alumnes que són tímids o amb més dificultats per a expressar les seues pròpies emocions o sentiments. Treballem contínuament per a superar esta timidesa i gradualment es van integrant. Destaquem el rebuig que mostren alrealitzar allò que els suposa algun esforç. Reforcen poc a casa els continguts i alguns d'ells no tenen l'estimulació adequada en l'àmbit familiar. Són xiquets molt afectuosos que coneixen tot el personal del centre i mostren actitud de respecte cap a ells.

2.OBJECTIUS DEL CICLE

L’Educació Infantil de primer cicle contribuirà a desenrotllar en les xiquetes i els xiquets les capacitats queels permeten: a) Conéixer el propi cos i el dels altres, les seues possibilitats d’acció i aprendre a respectar les diferències. b) Observar i explorar el seu entorn familiar, natural i social. c) Adquirir progressivament autonomia en les seues activitats habituals. d) Desenrotllar les seues capacitats afectives. e) Relacionar-se amb els altres i adquirir progressivament pautes elementals de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La cosa nostra
  • CosA Nostra
  • Cosa nostra
  • La cosa nostra
  • la cosa nostra
  • mia cosa nostra
  • La cosa nostra
  • Cosa nostra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS