El nostre planeta

Páginas: 2 (477 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013

1- Els científics ho han estudiat a partir de:
Anàlisi de meteorits ja que el seu origen és similar a la Terra l'estudi de la seva composició rocosa aporta dades d'interès .
Mesures magnètiques, permeten analitzar les lleus modificacions en la intensitat del camp magnètic en variar el material geològic .
Mètodes elèctrics basats en la variació del camp elèctric natural .
Mètodesgeotèrmics que mesuren anomalies en la temperatura de les roques superficials per efecte de la calor interna .
Mètodes gravimètrics comparen el camp gravitatori en cada punt de la superfície per alteracions enla densitat de les roques .
Mètodes sísmics es pot estudiar com es propaguen a l'interior de la Terra les diferents ones sísmiques , tant les que es formen en els terratrèmols com les que provoquenmitjançant explosions controlades . Estudiant la forma i les variacions en la propagació d'aquestes ones s'han pogut obtenir informació molt interessant sobre la composició de diferents materials quees troben a les capes profundes de la Terra .
2- Probablement en el coneixement del nucli de la Terra estigui la clau de la variació del camp magnètic terrestre que porta com a conseqüència lavariació de la posició dels pols magnètics (que afecta la navegació) i fins i tot la desaparició i canvi de polaritat dels mateixos que afecta la capa d'ozó, la protecció contra les radiacions nocives delSol Poder predir el que passarà ens pot permetre preparar-nos.
3- Perquè mai podrem saber si alguna cosa es certa o no definitivament, la Terra va canviant per tant han de sortir noves idees ihipòtesis.
4- Si el gruix de l'escorça es fes una mica més gran ( perquè es refreda el planeta ) , pararia la tectònica de plaques i , amb ella desapareixerien la major part dels processos volcànics . En nohaver pràcticament vulcanisme , no hauria regeneració de gasos atmosfèrics i el vent solar acabaria " escombrant " l'atmosfera. Ens convertiríem en Mart . De fet es creu que Mart va tenir una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 04 El Nostre Canviant Planeta Terra
  • Nostros
  • Nostros no
  • nostra aetate
  • Nostra Aetate
  • hamburguesa nostra
  • La cosa nostra
  • Dios Con Nostros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS