El palau de la lluna

Páginas: 4 (980 palabras) Publicado: 19 de abril de 2015
RESSENYA DE LECTURA
EL PALAU DE LA LLUNA






Verónica Campos
4rt D

FITXA DEL LLIBRE
Títol: El palau de la lluna
Autor: Paul Auster
Editorial: Editorial Labutxaca (grup 62)
Any i lloc d’edició:L’any 2008 per Labutxaca
Traductor: Marc Rubió
Fotocomposició: Victor Igual

SÍNTESI ARGUMENTAL
En aquest llibre s’explica la vida de Marco Stanley Fogg, un noi que no coneix al seu pare i que va perdrea la seva mare quan només tenia 11 anys. Quan va perdre a la seva mare se’n va anar a viure amb el seu oncle Victor, que va morir quan ell tenia 20 anys. El seu oncle li va deixar d’herència el seuclarinet i més d’un miler de llibres.
Quan el seu oncle va morir ell estava estudiant i vivia sol en un pis de lloguer, des del qual es veia el cartel d’un restaurant xinès en el que deia: “El palau dela lluna”. Com va gastar molts diners amb el funeral del seu oncle, utilitzava les caixes de llibres per fer de mobles i, més endavant, els va haver d’anar venent per poder seguir pagant launiversitat i menjant.
Un dia, un fet casual el va fer renéixer puntualment, va conèixer a la Kitty.
Quan el van fer fora del seu pis, va viure a Central Park un temps fins que un amic de la universitat ila Kitty el van rescatar. Es va recuperar al pis del seu amic, va iniciar una relació amb la Kitty i va trobar un treball que incloïa allotjament. Aquest treball consistia en fer companyia al senyorThomas Effing, un minusvàlid cec de 86 anys.
Quan el senyor Thomas Effing s’està morint, Marco l’ajuda a escriure la seva necrològica i descobreix que la seva família el considerava mort quan vadesaparèixer al desert de Utah. Quan mor envia la necrològica al fill de l’Effing (que considerava al seu pare mort). El fill de l’Effing, el Solomon Barber, i el Marco acorden trobar-se i es fan amics,descobreixen també que la mare del Marco va ser alumne del Barber a l’universitat.
Més endavant el Barber es muda a Nova York i comença a passar molts moments amb el Marco i la Kitty. Organitzen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Lluna
  • lluna nueva
  • NIT DE LLUNA
  • Nit De Lluna
  • Francisco Palau
  • La geologia a la lluna
  • Palau de justicia
  • luis palau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS