El paper del monitor

Páginas: 2 (476 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
El paper del monitor

Un monitor és un educador. És una persona que treballa durant el temps lliure d’infants i joves organitzant-los activitats, animant grups, cuidant-los... i eduquen i ensenyenamb valors. Alguns dels valors són el treball en equip, el respecte cap als companys i cap a l’entorn, la solidaritat, la participació, l’amistat i el fer pinya, el sentit democràtic, aprendre aescoltar, ser creatiu, recolzar-se els uns als altres... No és una educació teòrica sinó una educació integral.
Els monitors han de saber tenir bon tacte amb les persones i relacionar-se bé ja quepassaran moltes hores envoltats de nens. Han de tenir paciència i comportar-se correctament perquè mentre estiguin amb els infants seran un referent, sobretot pels més menuts, que faran el mateix que ellsi els tindran com a model.
I, des del meu punt de vista, una de les coses més importants és que han de tenir moltes ganes de passar-s’ho bé i viure-ho, perquè així ho transmeten als nens i a laresta.

Ser monitor no és gens fàcil. S’ha de tenir clar que durant un cert temps tens total responsabilitat d’uns nens, és a dir, depenen de tu i has de vetllar al màxim per la seva seguretat. A més amés, molts cops et trobaràs que has de prendre decisions immediates sense planejar-les amb anterioritat. Per exemple, imagina’t que estàs a la muntanya i un nen cau i es trenca el braç, tu hauràsd’actuar amb cap i fermesa, tenir les idees clares sense que se’t noti nerviós perquè sinó ho transmetràs a la resta. O imagina’t que a mig joc es posa a ploure, hauràs de decidir si continuar, parar o quèfer amb poc marge de temps.
Un altre punt important és que has de saber imposar-te i ser seriós, és a dir, que responguin al que tu els demanes i no vagin a la seva. Però has de tenir en compte quela majoria de cops són petits, no pas adults, i que has de trobar un terme mig i una bona manera de fer-te respectar i que entenguin les coses (tant un joc com alguna cosa més seriosa o un perill)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paper Del Monitor/A
  • Monitores
  • MONITORES
  • El monitor
  • monitor
  • Monitor
  • Monitora
  • El monitor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS