El Paper Del Temps De Lleure En La Societat Actual

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
El paper del temps de lleure en la societat actual.
En un món en que les noves tecnologies estan a punt d’acaparar tot el
que ens envolta, em va semblar difícil parlar del paper que haurem dedesenvolupar els monitors en el temps lliure dels nens i adolescents, ja que, actualment, la principal activitat d’oci de la majoria d’ells gira al voltant dels ordinadors i els mòbils. Hem de serconscients que nosaltres formem part del seu desenvolupament com a éssers que pertanyen a la nostra societat, i per això és important que siguem capaços d’ajudar a que els nens i els joves aconsegueixin unequilibri entre tots els estímuls que tinguin a la seva vida.
Encara que sembli complicat competir amb tot el que arrosseguen les noves tecnologies, no ho és tant, ja que els jocs d’ordinador maiels ajudaran a entendre el valor de la cooperació amb els altres, el ser solidaris, el ser creatius i que, sobretot, ens podem divertir sense necessitat de guanyar res més que una estona amb companys ieducadors, però amb educadors que poden ser divertits.
Mentre feia el curs, vaig llegir una noticia publicada el 17 d’abril al diari la Vanguardia, en la qual es feia referència a que la Conselleriade Benestar Social y Família de la Generalitat, va commemorar els 30 anys de reconeixement oficial de la formació de monitors que escoles com Adhara ofereixen i que s’han format a 100.000 monitorsd’educació en el temps de lleure a Catalunya.
El curs i notícies como aquesta m’han fet veure que el treball dels monitors en el temps de lleure no només es redueix a passar unes hores d’esbarjo id’oci amb els nens i adolescents. La nostra feina té com a objectiu educar i transmetre valors per al seu desenvolupament. Darrere dels jocs i activitats hi ha molt d’esforç dels monitors, ja que cadajoc i cada activitat creada ha de tenir una finalitat. A més de ser divertida i entretinguda, ha d’educar i contribuir al creixement individual de cada nen/a i ha d’afavorir la cohesió del grup. I...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • oci y temps de lleure en col.lectius especials
  • Espai-Temps A La Societat En Xarxa
  • TEMA 8: ELS REPTES ÈTICS DE LA SOCIETAT ACTUAL
  • El disseny en la societat actual
  • Temps Era Temps
  • Oci i temps de lleure per col·lectius especifics
  • El Temps
  • BIOGRAFIA PAPA ACTUAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS