El Parc de la Ciutadella (Vegetació)

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014
El parc de la Ciutadella fou durant molt temps l’únic parc de la ciutat de Barcelona. Va ser construït com el “Jardín de Luxemburgo”, de París.
Està ubicat a l’antic Arsenal de la Ciutadella, a laseu del Parlament de Catalunya. Actualment es un dels parc més extensos de Barcelona. Dins del seu recinte es situa el Zoo de Barcelona.
En una ciutat com Barcelona, el Parc de la Ciutadella, esconsidera: “Un Oasis en el Desiserto”.

EL PARC
El parc te una superfície de 17’42 hectàrees, sense comptar el Zoo, i 10 accessos. El parc destaca per els seus grans jardins, amb amplis boscos i lesseves zones de passeig, com el llac i la cascada.
L’escultura del mamut, a la entrada del parc s’ha convertit en el símbol d’aquest indret. Es una reproducció a escala real, construïda amb pedra, de3’5m d’alçada i 5’5 metres de llarg.
A la zona central del parc, hi trobem el llac, un dels punts d’interès del parc, amb diversos illots i moltes plantes exòtiques. Es pot navegar amb barca de rems.Al costat de la Cascada, trobem el Jardí Romàntic, amb una enorme varietat de vegetació. A la antiga plaça d’armes hi ha un estanc ovalat amb la escultura “El Desconsol”, de Josep Llimona.

LAVEGETACIÓ DEL PARC
El parc conté una rica varietat d’espècies vegetals, format per una varietat enorme d’exemplars que han guanyat valor gracies a la seva antiguitat, ja que foren plantades a finalsdel s.XIX. Esta considerat un museu a l’aire lliure i esta considerat com “Arboreto”.
Conté grans conjunts de diferents branques de til·lers, magnòlies, varies especies d’àlbers i plataners. Els“alatoneros” son els protagonistes en la zona de la Glorieta d’Aribau i al llac, on hi ha un exemplar increïble. A prop de l’Umbracle hi trobem paulònies i Prodocarpus neriifolius, i al costat del mamutpodem trobar-hi arbres sagrats, com el Ginkgo. Altres especies presents son les acàcies, els xiprers, la bellasombra i els castanyers de l’India.
També son importants les palmeres de Canaries, las...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Parce ya
  • Parc
  • La Parca
  • la parca
  • catedral ciutadella
  • Ciutadella De Menorca
  • Vegetaci N
  • Vegetació De Tibidabo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS