El Pendís; Clementina Arderiu

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
El Pendís, Clementina Arderiu

Aquest poema pertany a l’obra L’alta llibertat (1920), que va ser escrita per Clementina Arderiu.
Clementina Arderiu , una poetessa que pertany al moviment postsimbolista que es va donar a Catalunya entre els anys vint i trenta . Aquest corrent volia modernitzar la cultura i l’art. El moviment post simbolista estava influenciat pel noucentisme i pelsesdeveniments socioculturals del moment.
Clementina Arderiu es va casar amb Carles riba, qui va conduir-la al món de la literatura. Arderiu Va publicar 6 llibres de poesia: Cançons i elegies (1916), L’altallibertat (1920), Cants i paraules (1936), Sempre i ara (1946), És a dir (1956) i L’esperança encara (1969). També va col·laborar en nombroses publicacions. Les obres de Clementina tenen una poesiamolt treballada . Els temes principals sobre els quals escrivia eren : la fe, l’amor, la condició femenina entre d’altres. A la seva poesia es veu reflectida, a l’hora d’utilitzar la cançó com a model decomposició, la influència que va tenir Josep Carner ; L’autor més important del noucentisme
El Pendís tracta de la dificultat de la vida. La poeta ens explica que li costa molt tirar endavant ,que esta perduda i no troba la manera d’ensordir-se’n de les dificultats que es troba a la vida i ningú l’ajuda. Clementina Arderiu, fa una reflexió interna sobre els problemes quotidians , com podemveure al vers dotze “ Un pas amunt i en llisco cis”. L’autora compara d’alguna manera la vida amb un pendís i com hi rodola.
A la primera estrofa diu : “Ésser i sentir és fortuna rara”, és a dir,poca gent pot gaudir d’aquesta plenitud feliç .En la quarta estrofa constata que es troba perduda en un bosc metafòric on els arbres li tapen l’horitzó. En la cinquena estofa, comprova que res ni ningúla ve a treure d’aquest mal pas. D’aquesta manera, tornant-se voluntàriament insensible, es veurà menys afectada pels atzars de la vida.
Aquesta obra es basa en una combinació de versos de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clementina Arderiu
  • el pendís
  • Pendís
  • Clementina
  • La abejita clementina
  • la carta de clementina
  • Spss Clementine
  • Clementina la soldadera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS