El pensador art

Páginas: 3 (667 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2012
Comentari obra escultòrica
1.Classifiació de l’obra
Títol: El pensador
Autor: Auguste Rodin
Cronologia: finals segle XIX – principis segle XX (1900)
Estil: impressionista

2.Temàtica
Aquestaescultura representa un personatge anònim preocupat, o com a imatge de Dante. És una font simbòlica.

3.Descripció de l’obra
a)Elements tècnics
L’obra està feta amb bronze, i la tècnica que s’hautilitzat és la de la cera perduda, la qual consisteix en fer un motlle de fang, aplicar una capa de cera per sobre i adherir conductes. Després es recobreix amb una capa de material refractari,s’aboca el bronze fos pels conductes, i quan està sec, es trenca el motllo i s’extreu l’escultura. Quant al cromatisme, és monocroma, és a dir, només un color, en aquest cas el color del bronze.
b)Elementsformals
En referència amb la tipologia, parlem d’una escultura exempta, ja que la podem rodejar, i sedent, perquè es troba assegut. D’una banda, la visió és multifacial, perquè està pensada per servista des de qualsevol punt de vista, i està ben resolta, sobretot si parlem de les mans i dels músculs. D’altra banda, no podem parlar ni de contrapposto ni de plecs, ja que l’home es troba nu.Presenta un volum rodó. No podem parlar de perspectiva, perquè no és cap grup escultòric. Quant a la proporció, cal dir que alguns membres són desproporcionats, sembla que el cap no sigui proporcionat ambel gran cos, encara que el tractament anatòmic sorprèn el modelat en tensió de tots el músculs del cos. En referència amb el moviment, una de les característiques de Rodin és donar vida a les figuresrepresentant-les en moviment. Predomina la línia corva. Podem associar aquesta escultura amb el naturalisme: la postura de l’home ens presenta una actitud de profunda reflexió.
4.Dependències iinfluències posteriors
Rodin es va deixar influenciar per les obre de Miquel Àngel, revelada en aquesta obra en la intensitat del tractament de la musculatura, com també en el volum desmesurat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El pensador
  • El Yo Pensador
  • Pensador
  • pensadores
  • Pensadores
  • Pensadores
  • Pensadores
  • pensadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS