El Pensador, De Rodin

Páginas: 5 (1132 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
María Rodríguez 18.11.12
“EL PENSADOR” d’Auguste Rodin
COMENTARI:
Context històric:
“El pensador” fou una escultura creada per Rodin entre el 1880 i el 1900, per generació pertanyent al post impressionisme, encara que l’impressionisme no té escultures. A més té característiques del simbolisme perquè era un moviment que hi havia en l’època i que molts artistes els hiagradava seguir alguns aspectes, que en aquest cas, l’ajuda a pensar i a desenvolupar idees.
L’impressionisme fou un moviment pictòric nascut a França que es va manifestar entre el 1874 i el 1886 i el qual va marcar la ruptura de l’art modern amb l’academicisme. Destaca sobretot en pintura, sobretot per la tendència a recollir les impressions més fugitives, la mobilitat dels fenòmens, és a dir quepintaven el moment de llum, més enllà de les formes que hi són a sota d’aquest. El moviment va ser batejat amb aquest nom per la crítica com a impressionismes amb ironia i escepticisme respecte el quadre de Monet del sol naixent. El seu desenvolupament fou clau per l’art posterior, especialment pel post impressionisme i els avantguardes.
El post impressionisme fou el conjunt d’estils pictòrics definals del segle XIX i principis dels segle XX que sorgiren després de l’impressionisme, on es dedicaven a estendre l’art anterior i un rebuig a les seves limitacions. Van continuar fent servir colors vius, una aplicació compacta de pintura, pinzellades distingibles i temes de la vida real, però van intentar posar més emoció i expressió en la seva pintura. No es tractava d’un moviment en equip tot ique exposaven junts, ja que treballaven en llocs diferents, però si intentaven seguir unes normes per a que els estils posteriors els seguiren.
En canvi el simbolisme fou en part una reacció contra el naturalisme i el realisme, un moviments que intentaven capturar l’essència de la realista, a favor de l’espiritualitat, la imaginació i els somnis. Doncs molts dels simbolistes primer van començarseguint aquells moviments. En les belles arts, aquest moviment representa una conseqüència dels aspectes més foscos i gòtics del romanticisme, i que va ser un art estàtic i hieràtic.
Anàlisi formal:
Rodin fou el gran renovador de l’escultura perquè va obrir nous camins que des de Canova ningú ho havia fet, el qual fou el pare de l’escultura moderna.
Aquest vivia envoltat de polèmica per volerfer un art diferent, ja que ell busca la imperfecció i no models perfectes. Per aquesta mateixa raó fou popular i discutit, ja que cridà l’atenció. Tot i que ell li donava molta importància a les escultures de metall i l’artista perfecte ho havia de fer amb marbre, i per això també era criticat. Rodin feia les escultures amb marbre a petita escala i els seus ajudants la traslladaven a gran escala.Encara que fou un autor molt discutit va aportar noves idees, com ara fer les escultures inacabades perquè creu que així era més expressiu (model seguit de Miquel Angel), a més de representar la tensió per donar sensació d’angoixa, dolor i força. Com que també segueix algunes de les propostes del simbolisme, ell fa les seves pròpies propostes a l’hora de crear una escultura:
1. La tensió, laforça del cos i no el repòs perquè representa la perfecció i ell vol il·lustrar lo imperfecte.
2. Trencar amb la versemblança, les proporcions distorsionades per buscar l’expressivitat.
3. El cànon no existeix, art segons interessos.
4. La idea de l’inacabat perquè expressa més que l’acabat, crear tan sols un fragment.
5. Modelar les ombres perquè canvien i fan l’escultura viva.6. Representar sentiments de tot tipus.
7. El moviment per reforçar la tensió.
8. Intentar captar la psicologia per intentar entendre que senten els personatges.
Com passa a ser molt reconegut i a finals del segle XIX la gent comença a admirar-lo, li encarreguen fer les portes del museu d’arts decoratives de París, on crea l’escultura del pensador:
El pensador es troba actualment al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • "El Pensador", Rodin
  • EL PENSADOR Auguste Rodin
  • COMENTARIO EL PENSADOR DE RODIN Y EL GRITP DE MUNCH
  • el Pensador Auguste Rodin
  • Rodin
  • rodin
  • rodin
  • Rodin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS