El pensador

Páginas: 5 (1206 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
El Pensador
1. DOCUMENTACIÓ
Títol: El pensador. Autor: Auguste Rodin. Cronologia: 1880-1900.Tipologia: escultura exempta. Materials: bronze. Mides: 71,5 x 40 cm.Estil: impressionista. Tema: simbòlic. Localització:MuséeRodin ( París).

2. MARC HISTÒRIC
La segona meitat del s. XIX es va caracteritza per una sèrie d’esdeveniments històrics tan polítics com socials: la unificació italiana, la caiguda del Segon Imperi i l’esdeveniment de la Tercera República a França (1870), també la consolidació del Estats Unitsd’Amèrica desprès de la Guerra de Secessió (1861-1865). España, es va ve alterada per la proclamació de la Primera República i per la Restauració monàrquica. Sòcioculturalment observem canvis com l’afirmació de la burgesia com a gran consumidora d’activitats culturals, la mercantilització de l’art i una nova forma de relació entre l’artista i el client. El creixement demogràfic,el creixement de laindustrialització i els canvis en les comunicacions ( el ferrocarril) va dur a la substitució del treball artesà pel mecànic.
L’art va començar la producció d’obres diverses que s’integren en un tot unitari (eclecticisme). Un altre corrent, va cercar noves formes d’expressió que mostren els progressos i els experiments científics.
La societat va substituí el llenguatge artístic vigent per uns altresmés adequats a les noves perspectives i a la caiguda d’axiomes tan característiques com el que proclamava que “ art és igual a bellesa”. Tot això va genera una sèrie de moviments que van esdevenir el germen de les Avantguardes del segle XX.
París va ser el centre artístic de l’art europeu durant aquesta meitat i va esdevenir el centre creador i receptor de les tendències pictòriques principals:Realisme, Impressionisme, Postimpressionisme i Simbolisme. Roma va continuar sent el centre de l’art com a referència oficialista i acadèmica. Altres ciutats europees com Londres, Berlin, Brussel·les, Viena, Milà, Munic i Barcelona van esdevenir nous centres artístics i arquitectònics gràcies a l’aparició del Modernisme.
L’evolució arquitectònica d’aquesta meitat comença am la utilització del ferrocom a material constructiu i això va suposar la base de la futura arquitectura funcionalista de l´inici del segle XX .
Pel que fa la pintura, el Realisme dona pas al Impressionisme, moviment que inicia un trencament en relació a les normes tradicionals de representació objectiva de la realitat. Aquest camí va ser seguit, cap a la dècada del 1890 pel Postimpressionisme i el Simbolisme, tendènciesque obriren les portes al canvi profund que es produí a la primeria del segle XX .

3. ANÀLISI FORMAL
El pensador és una escultura d’un home nu, amb els braços, les mans i els peus desmesurats assegut en una roca en actitud reflexiva. El tros de la figura esta està lleugerament inclinat endavant amb el cap descansat a la mà dreta i el braç esquerre relaxat a la falda.
La composició es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Yo Pensador
  • Pensador
  • pensadores
  • el pensador
  • El Pensador
  • pensadores
  • Pensadores
  • Pensadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS