EL PENSADOR

Páginas: 4 (837 palabras) Publicado: 23 de abril de 2015
EL PENSADOR
FITXA TÉCNICA
Títol: El pensador
Autor: Auguste Rodin (París, 1840 – Meudon, 1917)
Cronologia: 1880 - 1900
Tipologia: escultura exempta
Material: bronze
Mides: 71,5 x 40 cm
Estil:impressionista
Tema: simbòlic
Localització: Musée Rodin (París)
DESCRIPCIÓ FORMAL
Realitza l’escultura d’un home nu, amb els braços, les mans i els peus desmesurats, assegut en una roca. El tors estàinclinat endavant. Amb el cap descansat a la mà dreta i el braç esquerre relaxat a la falda, està en una actitud de profunda reflexió.
L’escultura presenta una clara composició centrípeta (cap endins, ambl’entorn exterior). Els trets anatòmics principals del personatge es relacionen entre se de manera que és possible inscriure compositivament tota l’escultura en una figura geomètrica regular.
Eltractament anatomic sorprén el modelat en tensió de tots els músculs del cos, com si estigués fent un gran esforç físic. L’explicació es troba en el fet que la voluntat de donar vida a les figuresrepresentant-les en moviment és una de les caracteristiques de RODIN.
El pensador presenta algunes diferencies. Els dits i les mans són les parts més treballades, amb l’objectiu de conferir una major vitalitatal personatge. Amb aquest non finito, “no acabat”, s’asembla a algunes obres de MIQUEL ÀNGEL.
TEMÀTICA
S’ha convertit en la representació d’un personatge anònim immers en les seves preocupacions. En unprimer moment, va realitzar aquesta escultura com la imatge de Dante, el gran poeta florentí autor de la Divina Comèdia. L’escultor, tenia la intenció que la imatge modelés una metàfora del pensamentde l’home enfrontat a la tragèdia del seu destí mortal.
La figura formava part del gran projecte que l’artista francès havia ideat per al museu d’arts decoratives de París. La magnitud del projecte,titulat la Porta de l’infern, va superar l’escultor i mai no es van acabar les 186 figures que havia pensat fer inicialment. Obres com El pensador i altres nombroses en marbre com El bes es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Yo Pensador
  • Pensador
  • pensadores
  • el pensador
  • El Pensador
  • pensadores
  • Pensadores
  • Pensadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS