EL PEQUE

Páginas: 3 (562 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
El Peque, el Bola y el Girafa

En un poble vivia un xiquet que era tan xicotet que tots l’anomenaven Peque. Els veïns li cridaven Peque; el forner que li venia el pa li deia 'Hola Peque', elsxiquets li cridaven 'ahí va el Peque! ', i ni el mestre l’anomenava d'un altre mode; el xiquet estava molt trist. Un dia en el parc Peque va veure un xiquet sentat en un banc que estava trist amb el caprecolzat en les palmes de les mans. Peque va sentir llástima d'ell i va pensar “potser eixe no es riu de mí'. Va fer un esforç i li va preguntar:
-Perqué estàs tan trist? d'on eres? mai t'havia vist.El desconegut va alçar el cap, espantat. -¿Parles amb mi? No et burles pel gros que estic? Fins a eixe moment, Peque no es va a donar que el desconegut tenia la cara redona i era quasi tan alt comgros. - Perquè no m'havia donat compte. Només em dis-men per què estaves trist. - Estic trist perquè els altres xiquets sempre s'estan burlant de mi. Mai em criden pel meu nom. Només em diuen 'Bola',i això m'emprenya molt. Jo no tinc la culpa d'estar gros. - I jo? A mi em passa el mateix que a tu. No tinc la culpa de créixer tan poc. Saps el que pense? Que els que es burlen de nosaltres perquècom que no podem remeiar són uns bovos. - Si, els xiquets són bovos, bovos, bovos. Caldria dir-ho als quatre vents - van dir els dos al mateix temps, rient-se els dos junts.
- Què esteu cridant?- Vapreguntar un xic que va aparéixer de sobte. Tenia unes cames llargues i molt primes, i els braços també molt llargs. Li penjaven com si no foren seus, anava un poc encorbat, com per a fer-se mésxicotet-. -estic d'acord amb vosaltres. Estos xiquets són bovos, a mi em criden girafa- -Cóm?- Van cridar Peque i Bola al mateix temps. - Si fóra tan alt com tu, no em queixaria- va dir Peque. - Si jo fóraprim com tu, no estaria trista va dir el Bola.- Favades! - va dir Girafa. - Jo em canviaria ara mateix per qualsevol de vosaltres. Seria feliç amb un poc més de carn i un poc menys d'estatura.- -jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mi peque
  • Peque
  • El Peque
  • Los Peques
  • peque
  • Peque
  • En Este Peque O
  • peque

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS