El Petroli

Páginas: 4 (793 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013


Que es?

El petroli és un líquid viscós de color verd, groc, marró o negre, que desprén una forta olor i és més lleuger que l'aigua.

El petroli és actualment la principal font d’energia ila matèria primera més important objecte de comerç entre els països. Més de la meitat de l’energia que manté en activitat la nostra civilització prové d’aquesta font energètica no renovable.

Estàconstituït per diferents hidrocarbus, és a dir, per compostos formats per àtoms de carboni I hidrogen en quantitats variables.

Una propietat característica del petroli és la miscibilitat.Prospeció i extraccio del petroli :

S’ha trobat petroli a tots els continents del planeta excepte a l’Antàrtida. Però, la distribució mundial dels jaciments no és uniforme, sinó que es concentra envuit grans zones petrolíferes, algunes de les quals es troben en el mar.

La primera operació que inicia el cicle d’activitat de la indústria petrolífera és la prospecció o recerca dels jaciments, esa dir, analitzar amb detall les formacions rocoses, la disposició dels estrats o la composició del sòl, per determinar quins són els llocs propicis per contenir bosses de petroli.


Un cop acabadala fase de prospecció, es fa un sondeig per esbrinar si un pou conté prou petroli com perquè la seva explotació sigui rendible. Es realitza amb una barrina molt potent instal·lada en una torre deperforació que forada lentament el sòl fins arribar al punt on hi ha el jaciment.

Origen:

Un cop es decideix dur a terme l’explotació del jaciment i quan finalment s’accedeix a la capa que contépetroli, s’ha de treballar amb molta cura a l’hora d’extreure’l, ja que s’allibera a pressions molt elevades que cal controlar per evitar escapaments i explosions.

Una vegada ha estat obert el pou,es retira la torre, s’instal·la una màquina de bombeig i s’inicia l’extracció del petroli cru.

El petroli s'origina a les conques marines poc profundes on proliferen grans quantitats de plàncton...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Petrolio
  • el petrolio
  • el petrolio
  • petrolio
  • Preguntes Del Petroli
  • crisi del petroli
  • L’era Del Petroli
  • Petrolio y sus variantes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS