EL PICTORIALISME

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2015
EL PICTORIALISME

El moviment Pictorialista, derivat del terme anglès Picture (imatge), sorgeix entre finals dels anys 1880, com a reacció de la fotografia d’aficionats, ja que en aquells moments lacàmera fotogràfica instantània Kodak estava a l’abast de tothom. Tot i així, adopta una estètica pròpia que s’allunya de la fotografia academicista.
Aquest estil aporta uns nous ideals, que en certamanera es poden relacionar amb el moviment romàntic, ja que també mostra una ruptura amb la tradició, un canvi contraposat al model estabilitzat de la fotografia, o bé amb el realisme, encara que laseva finalitat no era la crítica social, en els temes també es mostren personatges desconeguts, situacions i llocs quotidians.


Peter Henry Emerson, Rowing home the Schoof-Stuff from Life andLandscape on the Norfolk Broads (1886)
El llibre Naturalistic Photography, publicat el 1889 per Peter Henry Emerson, es considerat el punt de partida del moviment Pictorialista. En aquest llibre, Emersondefensa les tècniques, que va proposar anteriorment Julia Margaret Cameron, com era l’ús d’utilitzar objectius inadequats o l’efecte floue (borrós),
gràcies a aquests efectes, entre d’altres, aconseguieninteressants efectes. Manipulaven la imatge amb diverses substàncies o amb els mateixos pigments de la fotografia, de tal manera que els resultats eren diversos i únics. Alhora de fer les fotografiesescollien, preferentment, dies ennuvolats, de pluja, de boira... i tots aquells paisatges en que els agents atmosfèrics no permetien que les imatges fossin nítides. Aquest fet es pot relacionar ambl’impressionisme, ja que també buscaven moments concrets per obtenir resultats determinats.




Robert Demachy, un dels grans exemplars del moviment pictorialista que cal remarcar. Va ser dels primers enemprar el procediment de la goma bicromatada. Com es el cas d’aquesta imatge, on el motiu central és una model femenina, molt corrent en aquest moviment.













Robert Demachy, Struggle...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS