El plaer tranquil

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
Comentari de text de català
El plaer tranquil
Aquest article d’opinió, aparegut a la secció ‘’El Periódico’’ el dia 6 de novembre de l’any 2007 per Rosa Cullell, deixa constància sobre laimportància del nostre temps lliure, el temps que invertim en nosaltres mateixos i en aquelles coses que més ens venen de gust, en els nostres plaers i desitjos més propers, ja que el plaer de no haver de ferres sol ser el més desitjat.
És un text que presenta les característiques d’un article d’opinió, l’autora n’expressa les seves reflexions d’una manera subjectiva, basant-se a partir d’uns fetsreals, com a història personal. Segueix l’estructura d’un text argumentatiu: Títol, introducció, desenvolupament o anàlisi i conclusió. El llenguatge que s’utilitza és col·loquial.
Al primer paràgraf,s’introdueix amb la frase: ‘’la paciència és la mare de la ciència’’, dita que avui en dia acostuma a posar encara més nerviosa la persona que ja es troba intranquila. Normalment realitzem les tasquesdomèstiques o qualsevol de les nostres necessitats pròpies a tota pressa, sense tenir en compte que la millor satisfacció la obtenim quan realitzem la feina sense cap pressió, ni pressa, quan hi invertimel temps necessari per tal d’obtenir uns resultats desitjats i també esperats.
Al segon paràgraf, s’anuncia amb la contraposició que descriu l’autor durant el primer paràgraf, valora més l’immediat,el fet de prendre un cafè instantani, la fama d’un dia.. Afirma que hem de proposar-nos uns objectius, no hi ha temps per perdre. S’ha de realitzar d’una manera útil, fàcil i ràpida, per ferperfectes totes aquelles accions realitzades.
De l’article, és destacable la importància que dóna l’autora al valor del nostre temps lliure i de la manera en què l’invertim, és tan important disposar detemps lliure per un mateix com també ho és saber invertir-lo.
La meva opinió és que, el temps és l’únic assegurat que tindrem sempre, i és responsabilitat de cadascú utilitzar-lo de la manera que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tranquilo
  • tranquilidad
  • Tranquilo
  • tranquilidad
  • tranquila
  • Tranquila
  • Tranquilidad
  • Plaer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS