El Postsimbolisme català

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
POSTSIMBOLISME
El Postsimbolisme va tenir lloc en uns anys on hi havia tensions entre la classe obrera i la classe burgesa, en què va tenir fi la Primera Guerra Mundial, es vivien les sevesconseqüències de crisi econòmica i Espanya es trobava en la dictadura de Primo de Rivera. Aquesta època correspon al període d'entreguerres mundials que van devastar Europa i que precedeixen la Guerra Civil.El Postsimbolisme és un derivat del Simbolisme, però més extremat i amb plantejaments més radicalitzats. La idea simbolista era expulsar la poesia del món de la realitat i dels sentiments perconvertir-la en un joc mental. Per això, va ser un moviment estètic que va animar els escriptors a expressar les seves idees, sentiments i valors mitjançant símbols o de manera implícita. Aquests poetes volienrenovar totalment les formes d'expressió, per tant van rebutjar les tendències anteriors (romanticisme, realisme i naturalisme) i tenien un gran interès per l'espiritualisme, la imaginació iels somnis. Les seves característiques són:
Els poetes postsimbolistes practicaven l’anomenada “poesia pura”, la qual fa referència a l’evolució de la lírica simbolista en el període d’entreguerres. És unapoesia absolutament independent de la realitat quotidiana, racional i estèticament completa i s’hi fa un gran ús de figures retòriques. Empra un llenguatge culte i personal i alhora hermètic isofisticat, cosa que el fa inaccessible al gran públic.
En segon lloc, la presència de musicalitat esdevé constant en les obres d’aquests autors postsimbolistes.
Porta a l’abstracció i a la bellesa.
Elspoetes es veuen aïllats de la resta de la societat i se situen en un pla més estètic i menys social.
A més de poetes participaven actuaven com a crítics literaris, assagistes i traductors.

El màximrepresentant del Postsimbolisme català va ser Carles Riba. Carles Riba va ser un dels escriptors de l’impuls del català com a llengua moderna i a l’altura de altres llengües europees. Va conrear...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS