El Primer Wittgenstein

Páginas: 2 (284 palabras) Publicado: 13 de junio de 2015
El Primer Wittgenstein: el Tractatus lógico-philosophicus
Va ser el primer llibre de Wittgenstein i l’únic que va veure publicat en vida.
És un text complex quecompta amb diferents lectures. Parla sobre el funcionament de la lògica, indicant que aquesta és la estructura sobre el qual s’aixeca el llenguatge descriptiu (la nostraciència) i el nostre món (el que la ciència descriu). La tesi fonamental de la obra és la relació entre el llenguatge i el món. (“Els límits del meu llenguatge són elslímits del món”).
A l’obra s’afirma que els fets són “estats de coses” (objectes en certa relació). Si un llibre està sobre la taula, hi ha una relació entre elllibre (a) i la taula (b); transcrivint-lo així a llenguatge lògic . Llavors, a partir d’aquí es pot afirmar que si els fets són una relació entre objectes, una proposicióserà una unió de noms (tenint com a referència els objectes). Per Wittgenstein, el llenguatge descriptiu funciona com una representació dels fets.
Una proposiciótindrà sentit (independentment si és verdadera o falsa) quan representi un fet possible. Serà verdadera si el fet es dona, i falsa si no es cumpleix.
Un altre punt importatdel Tractatus afirma que els nostres pensaments es regeixen per la lògica de les proposicions: “La figura lògica dels fets és el pensament”, o “El pensament és laproposició amb sentit”.
Wittgenstein determina el què podem parlar i el que no. Podem parlar sempre i quan s’utilitzi el llenguatge per figurar fets possibles. Així, noméses pot parlar de la realitat. Per aquesta raó es creu que Wittgenstein estava lligat a la ciència, ja que només aquesta és capaç de dir alguna cosa amb sentit.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primer y segundo Wittgenstein
  • Wittgenstein
  • Wittgenstein
  • Wittgenstein
  • Wittgenstein
  • Wittgenstein
  • wittgenstein
  • Wittgenstein

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS