El procés d’industrialització (i): creixement econòmic i marc institucional

Páginas: 3 (683 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
El procés d’industrialització (I): creixement econòmic i marc institucional
El creixement econòmic modern
L’evolució econòmica del món en els últims dos segles ha estat el creixement econòmicsostingut.
Aquest creixement ha estat tant extensiu con intensiu, extensiu seria degut a l’increment de la producció total, però no de la producció per habitant. Quan aquesta també augmenta, parlem decreixement intensiu.
Aquesta transformació no s’ha produït d’una manera regular en el temps ni ha afectat per igual a tota els països, malgrat que una de les característiques del creixement econòmiccontemporani està vinculat a la industrialització, això significa que a afectat de manera desigual els diversos països i continents.
L0evolució de la producció per habitant i per continents permetcomprovar que el creixement ha estat més precoç i globalment més intens als països de l’Europa Occidental i a aquells poblats majoritàriament per emigrant nord-europeus (EUA, Canada, Austràlia, NovaZelanda. Les altres zones es van incorporar al creixement intensiu amb taxes significatives a partir de finals del segle XIX, i en el cas d’Àsia i Àfrica ja entrat en el segle XIX.
La conseqüència mésnotable del diferent impacte que va ocasionar el creixement econòmic ha estat un increment de les distàncies entre països rics i països pobres. Això no vol dir que els països pobres no hagin millorat laseva situació, sinó que els rics han millorat més de pressa que ells, i això comporta que la diferència del nivell de vida entre ells hagi augmentat.
El països amb baixos nivells de producte perhabitant concentren la major part de la població del planeta, és a dir la producció mundial tendeix a ser cada vegada més desigual.
Aquesta distribució desigual de la renda i de la riquesa i ladistància entre rics i pobres seria encara més gran si en lloc de comparar països comparéssim continents.
Si el creixement d’aquest dos darrers segles no ha estat equilibrat territorialment, tampoc ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El franquisme: creixement econòmic i demogràfic
  • Marcas de i
  • Creixement Intern I Extern De L'Empresa
  • Informe final Institucional I
  • CAPITULO I MARCO TE RICO
  • Informe de Marco Legal I
  • Lliçó 2 Industrialització Creixement Econòmic I Globalització Al Segle XIX
  • Resumen Tema 15- EL FRANQUISME: CREIXEMENT ECONÒMIC I IMMOBILISME POLÍTIC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS