el punt de vista

Páginas: 4 (955 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
El narrador i el punt de vista

Quan un escriptor o una escriptora fa el projecte d’escriure una obra narrativa, ja sigui un conte ja sigui una novel·la, una de les primeres coses que ha dedecidir és qui serà el narrador i quin serà el seu punt de vista.

1. L’autor i el narrador
Si tenim en compte que una narració literària és la creació d’una història de ficció, que neix de la imaginacióde l’autor, hem de convenir que el narrador (aquell que representa que ha viscut, ha presenciat o almenys ha conegut aquesta història), és també un personatge de ficció, creat per l’autor per complirla funció narrativa d’explicar-nos la història. Per això, hem de diferenciar entre autor i narrador: l’autor és una persona real que es dedica a escriure; el narrador, en canvi, és un personatgeinventat per fer de mitjancer entre l’autor i el lector en la comunicació literària. El narrador, doncs, és la veu narrativa que conta la història de ficció.

2. El punt de vista
El punt de vista ésl’angle de visió des del qual són narrats els fets; el punt on se situa el narrador per observar, valorar i contar la seva història. En general, podem diferenciar dos punts de vista bàsics: el punt devista extern i el punt de vista intern.

2.1. El punt de vista extern
Parlem de punt de vista extern quan l’angle de visió està situat en un punt exterior de la història i el narrador explica els fetsdes de la distància. En aquest cas, el narrador no és cap personatge; és una veu anònima que no participa en la història. Dins el punt de vista extern, podem distingir dos tipus bàsics de narrador:– Narrador omniscient: és un narrador que té una visió panoràmica molt àmplia, ja que es desplaça d’un personatge a un altre amb absoluta llibertat, ho veu tot, coneix el passat, el present i elfutur, té la facultat de ser sempre a tot arreu i ho sap tot sobre els personatges: té accés als seus pensaments i als seus sentiments.

– Narrador observador: és un narrador que es limita a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Puntos de vista
  • punto de vista
  • PUNTOS DE VISTA
  • Punto De Vista
  • mi punto de vista
  • Violencia. punto de vista ética.
  • Mi Punto De Vista Sobre La Historia
  • El otro punto de vista- Memorias del Desarrollo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS