El Que Te Pario

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 6 de junio de 2012
Què fa que la igualtat davant la llei sigui millor que la desigualtat davant la llei?

Per poder resoldre aquesta pregunta, primer hauríem de definir el concepte de justícia. Amb aquest terme,ens referim al que la societat entèn com a honest, basant-se en els drets i en les lleis del lloc en qüestió. Per tant, podríem dir que la justícia és decidida per la societat.

Crec que nomésamb la igualtat davant la llei podem arribar a l'estat del benestar, és a dir, a un estat de bé comú. Ja que, per poder arribar-hi necessitem ser feliços, i per poder ser-ho necessitem que siguiuna societat justa.

La màxima de les lleis, és que la societat, tota, estigui en un estat de benestar. Llavors mai podríem estar d'acord, amb el raonament d'en Trasímac ja que només té encompte el bé d'un sol èsser, que encara que sigui el mes poderós, no deixa de ser un sol, deixant de banda la màxima, que és que tots estiguem feliços.

Si l'argument d'en Trasímac fos vertader,el de que la justícia és la llei del més fort, la societat no es podria sostenir, ja que, les meves accions només serien justes si beneficiessin al més fort, al que té més poder i això mai potser així. Ja que la decisió de si una acció és justa o injusta mai hauria de dependre de només del governador. En la meva opinió, no és una bona idea que el poder executiu i el jurídic, els regeixiel mateix èsser ja que mai podrà actuar de manera totalment justa, ja que, estarà influenciat sempre, encara que sigui en petita part, per el seu propi interès sense tenir en compte el quesignifica per els demés.

Concluint, diríem que estic d'acord amb el punt de vista de Plató, ja que, la justícia mai pot ser la llei del més fort. La justícia ha de ser la mateixa per a tothom, és adir, una llei equitativa que regeixi a tots per igual, sense tenir en compte el nostre poder o situació social, i que tingui com a finalitat el benestar de tota la societat.

Miquel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la que te pario
  • EL PARIAN
  • ella lo pario
  • Peregrinacion De Una Paria
  • La Puta Que Te Pario
  • Proyecto paria
  • Los parias del caribe
  • queso paria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS