El racisme explicat a la meva filla

Páginas: 3 (553 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2014
El llibre va sorgir un 22 de febrer de 1997, quan Tahar Ben Jellown anava amb la seva filla cap a una manifestacio contra el projecte de llei Debré sobre l’entrada i la residencia dels estrangers aFrança. La seva filla li va començar a fer moltes preguntes sobre el racisme. Amb el record d’aquestes preguntes va escriure un llibre, que posteriorment el va tornar a reescriure canviant algunesparaules complicades i explicant conceptes dificils. Aixi va conseguir un llibre clar, senzill, objectiu i pedagogic, destinat als nens ja que un nen no neix racista s'hi fa depenent de l’entorn, sovintrepetint el que diuen o fan els pares.

L’argument del llibre es el racisme, un comportament bastant estes, sense base cientifica, injust i inacceptable Consisteix en desconfiar de les persones quetenen caracteristiques fisiques i culturals diferents a les nostres. Sempre ha existit i prove de la por, de la ignorancia, de l’estupidesa i de la mala fe.

Defineix al racista com aquell que sotael pretext de que no te el mateix color de pell, ni la mateixa llengua, ni la mateixa manera de celebrar les festes, es creu millor que qui es diferent a ell. Se sent superior creient i fent creure queexisteixen desigualtats naturals, d’ordre fisic o d’ordre cultural. Es agressiu i te la violencia i la voluntat de dominar als altres, no vol la llibertat, li te por, tambe a la diferencia, pensaque tot allo que es diferent es una amenaça perque te por del que no se li assembla. Te por de l’estranger, perque pensa que li pendra els bens, estranger ve d’estrany, que vol dir de fora, aquestfenomen es l’origen de la paraula xenofobia que vol dir hostil a l’estranger. Creu o fa creure que l’estranger pertany a una altre raça i que la seva es la millor, comparacio erronea ja que no s’ha d’usarla paraula raça, ja que no te base cientifica, s’hauria de substituir per la de genere huma, i aquest esta format per grups diversos i diferents. El racista pensa: no m’importa coneixer els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La no violencia explicada a les meves filles
  • fillo
  • Mev
  • Fill
  • Filler
  • Fill
  • Explicate bien
  • Memoria explicatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS