El racó de l'art

Páginas: 5 (1142 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
ÍNDEX
1. Justificació………………………………………………………………… pàgina 2
2. Objectius…………………………………………………………………… pàgina 3
3. Distribució de l’espai……………………………………………………... pàgina 4
4. Materials…………………………………………………………………… pàgina 5
5. Paper de l’educadora…………………………………………………….. pàgina 7
6. Normes d’ús………………………………………………………………. pàgina 8
7. Activitats lliures i dirigides……………………………………………….. pàgina 9
8.Avaluació…………………………………………………………………. pàgina 10














1. JUSTIFICACIÓ
Quan vam saber que s’havien de fer uns racons específics d’una àrea en concret, de seguida ens va venir la idea de fer un racó que tractés sobre l’art.
Ens agraden les manualitats, les pintures i les creacions i vam trobar adient fer aquest tipus de racó, ja que és original, creatiu, espontani, i per a l’infant és unamanera d’expressió.
En aquest espai delimitat no hi han pautes, per tant et deixes emportar per la teva pròpia creativitat, i és quelcom important a l’hora d’enfocar-ho als més petits.











2. OBJECTIUS
Els racons a l’aula representen un espai delimitat, estructurat i intencional, la funció del qual és afavorir el desenvolupament i l'autonomia personal, desenvolupar el gustper aprendre, proporcionar la possibilitat d'experimentació i facilitar l'adequació al ritme individual de treball.
Per mitjà d’activitats relacionades amb l’art – sempre i quan sigui lliures i espontànies- els infants poden descriure vivències, pensaments..., tot desenvolupant la creativitat, la intel·ligència i la sensibilitat. Es important que els infants exterioritzin les seves sensacions iexperimentin, sense la condicionadora mirada de la persona adulta.
Desenvolupar i estimular aspectes afectius també té importància, ja que la vivència en aquest racó i totes les activitats que es realitzen en aquest és fan en grup i compartint els materials a utilitzar per cada sessió.









3. DISTRIBUCIÓ DE L’ESPAI
El racó de l’art està situat al taller de puericultura, música ipsicomotricitat, situat a la planta baixa de l’institut.
Consta d’un llençol penjat a la paret, on el seu disseny es tracta d’unes pinzellades amb pintura realitzades de manera abstracta i espontània. Damunt el llençol hem col·locat diversos material, a fi de decorar-lo:
Globus de colors.
Tubs de paper pintats amb pintures acríliques.
Papers en forma de flor, pintats amb pintures acríliques.Vam pintar un CD’s utilitzats amb pintures acríliques, els vam unir amb fil de pesca i seguidament els vam penjar del sostre.
El títol del nostre racó està fet amb cartolines de color negre i les lletres les vam escriure i pintar amb ceres de diversos colors. Damunt d’aquest títol hi ha una garlanda de flors, de funció decorativa.
Amb paper pinotxo, vam realitzar diferents xurros i els vam unirgrapant-los, per tal de formar tot un seguir de tires de colors, agrupa-les davant el llençol i fer una mena de cortina.
Davant el llençol, hem col·locat dues unes taules, i damunt d’aquestes unes estovalles, on hi hauran col·locats uns dibuixos pintats de forma decorativa i d’altres que l’alumnat podrà de pintar amb color i retoladors. Hi hauran també uns tubs de paper per realitzar unaactivitat dirigida.
Al costat de les taules hi haurà un dibuix, el qual els infants podran pintar amb colors o retoladors, o be decorar-lo amb qualsevol tipus de material.
Per últim, hem realitzat un mural que s’anomena “Pintar amb les mans”, el qual el col·locarem al costat del llençol, i on hi hauran unes mans petites simulant ser les nostres mans quan érem petits, i al costat pintaran cadaparticipant la seva mà.

4. MATERIALS
A l’hora de fer el racó i tots els elements que el conformen hem fet servir tot un seguit de materials:
Pintures acríliques.
Llàpiç i goma.
Fil de pescar i tisores
Fulls de paper DIN A4.
Retolador negre permanent..
Ceres de colors.
Cartolines de colors.
Globus de colors.
CD’s.
Rotllos de cartró del paper de váter.
Xinxetes.
Llènçol blanc....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El raco
  • RAC
  • Racas
  • l'art
  • Race
  • L'Art.
  • Raca
  • Bicycle Race

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS